Principiile asigurarii


In anul 1943, South-Eastern Underwriters Association a luat o importanta decizie in privinta asigurarilor iar raspunsul primit de la Curtea Suprema de Justitie a fost: “Probabil nici o intreprindere comerciala moderna nu afecteaza atat de multe persoane in toate privintele, cum o face asigurarea. Asigurarea acopera domeniul locuintei, al familiei si al ocupatiei sau afacerii; aproape a tuturor persoanelor din lume.” Intradevar, asigurarea este in zilele noastre una dintre cele mai importante si esentiale tranzactii realizate de catre persoane fizice si juridice.

Principiile asigurarii sunt primordiale unui financial planner. Insemnatatea pe care o au acestea in zielele noastre creeaza o responsabilitate direct proportionala cu importanta lor. Aspectele financiare si cele legale ale asigurarii va pot fi prezentate de un financial planner ce va va face sa intelegeti concret:

  • diferitele tipuri de pierderi
  • distinctia dintre o pierdere, un risc si un pericol
  • legea numerelor mari si antiselectia
  • diferenta intre tipurile de raspunsuri la risc

De-a lungul istoriei au avut loc pierderi economice neasteptate. Pentru a preveni aparitia unor pierderi economice, este important sa intelegem principiile de asigurare, diferitele aspecte ale asigurarii si terminologia asociata cu aceasta. Acest lucru se poate face apeland la un financial planner ce ne va descrie fundamentul matematic al asigurarii, cunoscut sub numele de legea numerelor mari, care explică modul în care pierderile pot fi estimate.

****

DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.

Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei  in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.

Persoana de contact

Cornel Dinu – Managing Director

Mob: 0722.324.282

Fix: 0374.012.990

Mail: cornel.dinu@daio.ro

Web: www.daio.ro

Blog: www.corneldinu.wordpress.com