Principalele tipuri de răni în accidentele de bicicletă

Mersul pe bicicletă devine din ce în ce mai popular și beneficiile acestuia nu pot fi contestate, indiferent că vorbim de protejarea mediului de poluare ori de beneficiile pentru sănătate. Cu toate acestea, mersul pe bicicletă poate comporta și anumite riscuri, mai ales dacă nu îți iei măsurile necesare de siguranță.

Bine-nțeles că nimănui nu îi face plăcere să vorbească despre acest subiect, însă nu putem ocoli realitatea. Și subiectele sensibile trebuie atinse, chiar dacă de cele mai multe ori mergem pe premisa că nouă nu ni se poate întâmpla nimic rău.

Așadar, fie că îți place sau nu, iată care sunt principalele răni cu care te poți confrunta în cazul unui accident cu bicicleta.

1. Rănile la cap

Poate fi vorba de unele minore, precum o zgârietură, un cucui sau doar o vânătaie, sau de unele majore, precum fracturi sau comoții grave. Pentru a evita astfel de răni primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când pleci cu bicicleta este să îți așezi în mod corespunzător casca pe cap.

2. Leziuni cerebrale

Aceste tipuri de leziuni sunt mai dese decât ar trebui și, la fel ca în cazul de mai sus, pot fi evitate în mare măsură dacă poți casca în mod corespunzător, chiar dacă accidentul în care ești implicat este unul destul de grav. De asemenea, aceste accidente grave în urma cărora poți rămâne cu o dizabilitate pe viață sunt cauzate de viteza excesivă, neatenție și teribilism.

3. Fracturi

Acestea sunt cele mai întâlnite răni suferite în urma unui accident cu bicicleta și pot fi prevenite în mare parte dacă circuli cu atenție și viteză moderată.

De ajutor pot fi și echipamentele de protecție precum genunchierele și cotierele. Deși nu te protejează neapărat de fracturi, acestea te pot face să îți controlezi oarecum căderea având în vedere că poți avea mai mult curaj să cazi pe coate sau genunchi dacă acestea sunt protejate. Astfel, te poți alege cu echimoze și dureri de articulații, dar poate scazi șansele de a suferi o fractură.

4. Răni fatale

Dacă ai obiceiul să circuli cu bicicleta fără niciun echipament de protecție și semnalizare ești expus pericolului de a suferi un accident cu urmări fatale. Evită pe cât posibil asta prin purtarea echipamentului obligatoriu.

În cele din urmă trebuie menționat că accidentele cu bicicleta țin de o varietate de motive, care nu implică neapărat purtarea echipamentului de siguranță. Acestea pot fi: condițiile de drum și neatenția altor participanți la trafic. De asemenea, trebuie menționat faptul că un accident în care este implicat și un vehicul cu motor are de obicei o finalitate tragică.

Acestea fiind spuse, nu uita niciodată echipamentul de protecție (chiar dacă pleci doar până la serviciu și înapoi), pedalează responsabil, fii cu ochii în patru și la ceilalți participanți la trafic și evită pe cât posibil accidentele.