Primul weekend din Luna Copiilor a adus zambete si voie buna parintilor poznasi si micutilor acestora

Primul weekend din Luna Copiilor petrecut de catre parintii si bunicii poznasi, la propunerea Centrului de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me, alaturi de copilasii lor, a fost pentru toti cei prezenti un prilej de zambet, voie buna si deconectare.

Acuarelele, dansul, dar si jocurile de animatie, improvizatiile muzicale si vestitele jocuri Emalldo, au acaparat deopotriva atentia celor mici si celor mari, care au pasit cu bucurie in Lumea Copiilor.

Discover Me va asteapta cu drag sa participati impreuna cu micutul dumneavoastra la activitatile creative si recreative din cadrul campaniei „Parinti poznasi langa copilasi”, in fiecare weekend al lunii iunie. Nu trebuie sa va insotiti decat de voie buna si energie: participarea este gratuita!

„Am venit la acest eveniment cu baietelul nostru in varsta de 5 ani, care a fost extrem de incantat ca a putut sa-i prinda in joc pe mami si tati. Noi, cei mari, am regasit pret de cateva ore bucuria de-a rememora clipe dragi ale propriei copilarii si am uitat de orice griji. De altfel, am avut ocazia sa sa ne exprimam opiniile si nevoile privind educatia copilului nostru, completand chestionarul pus la dispozitie de specialistii Discover Me. Traim intr-o lume din ce in ce mai grabita, timpul este parca din ce in ce mai scurt… de aceea initiativa organizatorilor este binevenita: in orele petrecute aici, baietelul nostru s-a simtit centrul universului, iar noi am gravitat in jurul lui, implicandu-ne in activitati care lui ii fac placere”, declara una dintre mamicile poznase care si-au petrecut weekend-ul la sediul centrului Discover Me.

Primul weekend din cadrul campaniei „Parinti poznasi langa copilasi” a reunit copii, parinti si bunici in opt ateliere special amenajate, unde zambetul si voia buna s-au impletit cu indrumarile avizate ale artistilor, actorilor si animatorilor profesionisti. Personaje de poveste au deschis calea invitatilor catre atelierul de pictura, atelierul de jocuri, cel de teatru, ritm si percutie, atelierul de dezvoltare personala ori cel de dans, doar pentru a numi cateva dintre atelierele tematice propuse de organizatori.

Atelierul de Dezvoltare Personala “Emotie si animatie in lumea povestilor”, coordonat de psihologul Simona Anghel, a reunit cu dibacie patru dintre emotile umane primare (bucuria, teama, tristetea, furia) intr-o improvizatie teatrala pe tema unor povesti binecunoscute tuturor copiilor: Scufita Rosie, Capra cu trei iezi, Ursul pacalit de vulpe, Punguta cu doi bani. In spatele mastilor ce reprezentau eroii de poveste, copii, carora apoi li s-au alaturat proprii parinti, au exprimat deopotriva emotiile personajelor carora le dadeau viata si emotii personale din viata reala. Remarcabilele duete, copii si parinti deopotriva, jongland cu emotiile ca niste adevarati actori, au transformat momentul intr-o reprezentatie teatrala plina de sensibilitate care a atras zambetele si aprecierea tuturor celor prezenti. Atelierul a reprezentat, de asemenea, un prilej pentru organizatori de a-si reitera convingerea ca educatia si formarea copilului nu trebuie sa se limiteze doar la stimularea inteligentei cognitive, ci si, in egala masura, a inteligentei emotionale, sociale si a autocunoasterii, toate acestea fiind subsumate conceptului de dezvoltare personala. 

Atelierul de pictura “ Arta ca joc si jocul ca arta ”, condus de Brandusa Bontea, artist plastic al Academiei de Arte Nicolae Grigorescu, a fost o ocazie pentru cei mari si cei mici de a-si masura talentul printre pensule, culori si sevalete in incercarea de a reproduce imagini din lumea povestilor. Echipele, alcatuite din parinti si copii, au fost initiate in tainele culorilor, amestecurilor de culoare si redarii imaginilor pe suport de hartie, pentru ca apoi sa transpuna in culori pastelate imagini din povestile copilariei si a fi desemnate castigatoare.

Imaginatia, creativitatea, dar si coordonarea motrica si memoria celor prezenti au fost puse la incercare in cadrul Atelierului de Teatru, Ritm si Percutie “Explorand magia ritmurilor”, condus de actorul Mihai Axinte, absolvent al Facultatii de Teatru si membru al Trupei Drum Up. Parintii si copiii au deschis, la indrumarea artistului, valiza muzicala plina pana la refuz cu instrumente dintre cele mai diverse: tamburine africane, castanete, shakere, tobe, bete de percutie… pentru a da nastere celor mai inedite sunete.

Si pentru ca niciun eveniment nu este complet fara o petrecere in toata regula, animatoarei Adriana Cosoveanu i-a revenit placuta sarcina de a invita la dans, cantec si joc pe toti cei prezenti. Jocurile de animatie hazlii si nastrusnice au adus pe fetele copiilor nu doar zambete de bucurie, dar si rasul in hohote la vederea partenerilor de joc transformati timp de cateva secunde in… mumii, statui miscatoare si alte personaje fantastice sau eroi de poveste. Pe ritmuri muzicale cat mai antrenante, copiii si parintii poznasi au fost poftiti sa se joace, sa cante si sa danseze impreuna la Petrecerea “Star pentru o zi”.

„Intregul sediu al Centrului a fost cuprins in acest weekend de o atmosfera de sarbatoare, deschisa si prietenoasa. Ne-a bucurat sa vedem laolalta copii si parinti prinsi in mrejele jocului si uitand complet de griji. Au fost momente cand cu greu ii puteai deosebi pe cei mari de micutii lor, gratie implicarii si dedicarii cu care au participat la activitatile propuse, ceea ce ne convinge ca obiectivul de a inlatura barielele dintre generatii si de a oferi parintilor si bunicilor un prilej de a fi emotional si fizic alaturi de proprii copii si nepoti, a fost atins” , declara cu bucurie Ana-Ramona Tunaru, Coordonator Programe Educationale al Discover Me. “Campania «Parinti poznasi langa copilasi» continua pana la sfarsitul lunii iunie. Ne asteptam ca si in weekend-urile viitoare (13 si 14 iunie, 20 si 21 iunie, 27 si 28 iunie) sa avem alaturi un numar la fel de mare de copii si parinti pusi pe pozne”, continua reprezentanta Centrului, asigurandu-ne ca in Lumea Copiilor mai sunt inca multe surprize ce asteapta sa fie descoperite.

Pentru a raspunde provocarilor ridicate de organizarea acestei inedite campanii, Centrului de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me i s-au alaturat o serie de parteneri de nadejde: ING Asigurari de Viata, portalurile Copilul.ro, Gradinite.com, Mami.ro, Parinti.com si 9am.ro, revistele TimeOut si ProTV Magazin, Radio Itsy Bitsy, Club Angelo, Studio Giuliana, companiile Artflow Group, Vertical Mind si Joy Sport Performance.

Pentru informatii privind programul complet al activitatilor si pentru a confirma participarea la eveniment, va puteti adresa organizatorilor prin una dintre modalitatile de mai jos:

Ana-Ramona Tunaru – Coordonator Proiect

Carmen Hbous – Inscrieri eveniment

Telefon: 0747 774 809 

Fax: 031/ 805 8077

E-mail: office@discover-me.ro

Website: www.discover-me.ro

Blog : http://poznasi.wordpress.com/

Sub sloganul Pentru copii isteti si parinti intelepti, Centrul de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me constituie o noua abordare a sistemului educational, originala si moderna. Inca de la lansarea sa pe piata, in urma cu 3 ani, centrul si-a propus sa valorifice la nivel superior potentialul copilului. Varietatea de programe educative, recreative si psihologice oferita a facut ca, pana in prezent, 800 de copii sa treaca pragul centrului. In egala masura, Discover Me se adreseaza parintilor care cauta sprijin in descoperirea copilului si in intelegerea nevoilor sale, pentru a interveni cu grija si abilitate in educarea si formarea acestuia.