Primul roadster conceput în Romania poate fi admirat la Moldova Mall

Ideea realizării roadster-ului denumit DV/DT – după formula fizică a acceleraţiei, îi aparţine profesorului coodonator al proiectului, Gabriel Ursescu care şi-a văzut visul împlinit. “Nu m-am gândit niciodată să iau proiectul ăsta în joacă pentru că-mi doream de foarte mult timp să realizez acest gen de maşină. Nu aveam însă cum să fac acest lucru singur“, spune profesorul Gabriel Ursescu.
La începutul anului, cei patru stundeţi de la Facultatea de Mecanică din Iaşi: Ovidiu Hurduc (24 de ani), Vlad Gheorghita (24 de ani), Ionut Chirica (24 de ani) si Ovidiu Trofin (29 de ani), indrumati de profesorul Gabriel Ursescu, au pornit în cursa contra cronometru a realizării unei lucrări de licenţă inedite.
Au urmat 5 luni de muncă în echipă, cu momente în care soluţiile nu păreau să mai apară. Proiectul a fost finalizat chiar în ziua examenului de licenţă. Rezultatul a fost peste măsura aşteptărilor si satisfacţiile din plin, iar pariul contra timp şi resurse financiare reduse a fost câştigat.
Moldova Mall s-a alăturat echipei fiind primul showroom de expunere al unei maşini construite de o echipă de studenţi din Iaşi. Maşina va fi expusă la parterul Moldova Mall până pe 15 iulie cu speranţa că după aceasta dată va putea fi admirată, pe străzile Iaşului.

Pentru mai multe detalii:
Gabriel Ursescu, profesor coordonator proiect
Telefon: 0723553898

Simona Semen, asistent marketing Moldova Mall
Telefon: 0749188555
Moldova Mall DV_DT