Primăvara începe cu Jack Daniel’s şi Holograf

Jack Daniel’s a fost din nou alături de Holograf la lansarea celui mai nou album al trupei – „Primăvara începe cu tine”. Albumul este unul de colecţie şi conţine 15 din baladele deja consacrate şi o piesă nouă – ce dă titlul materialului discografic.

Colaborarea dintre Holograf şi Jack Daniel’s este una de tradiţie. Pe platforma de muzică Jack Daniel’s Studio No. 7 au concertat de-a lungul timpului numeroase trupe româneşti şi străine. Parteneriatul cu trupa Holograf a fost însă cel mai de durată şi s-a concretizat în ultimii doi ani printr-o serie de concerte live susţinute în toată ţara. De aceea, anul acesta, Jack Daniel’s a ales să susţină ultimul album Holograf intitulat “Primavara începe cu tine” şi să continue astfel tradiţia asocierii cu muzica de calitate. Contribuţia specială a lui Jack la realizarea noului album Holograf a constat în folosirea legendarei chitare Jack Daniel’s la înregistrarea noii piese „Primăvara începe cu tine” ce dă şi titlul albumului.

Legătura dintre Jack Daniel’s şi muzica de calitate a fost de-a lungul timpului una foarte strânsă. Această legătură s-a realizat chiar de Mr. Jack în persoană în timpul vieţii sale. Jack Daniel avea o mare afinitate pentru muzică. În casa sa din Lynchburg a amenajat o sală de dans, unde, pe lângă faimosul pian Steinwau & Sons, a adus şi alte instrumente pentru a-i distra pe cei care veneau în vizită.

Mr. Jack a ÅŸtiut încă de la bun început că muzica era modalitatea de a aduce oamenii împreună. Din acest motiv a deschis 2 saloane în Lynchburg în anul 1892 – The White Rabbit ÅŸi The Red Dog – dar a infiinÅ£at ÅŸi un grup de muzică. ÃŽn acea vreme, în oraÅŸele mici, astfel de trupe erau la modă. ÃŽn anul 1889 Harper’s Weekly afirma că în America existau mai mult de 10,000 de astfel de formaÅ£ii, iar la început de secol numărul acestora aproape că s-a dublat. Pentru a-ÅŸi pune în valoare band-ul, Jack a comandat instrumente de la Sears and Roebuck Company în valoare de 227.70 de dolari. ÃŽn cele din urmă această investiÅ£ie s-a dovedit a fi una înÅ£eleaptă. Trupa domnului Jack era alcătuită din locuitori ai oraÅŸului – un politist, un brutar, un avocat ÅŸi un bancher – ceea ce dovedeÅŸte că, atunci ca ÅŸi acum, muzica ÅŸi whiskey-ul lui Jack Daniel, aduce împreună oameni din domenii ÅŸi zone foarte diferite ale societăţii. Jack Daniel’s Silver Cornet Band a cântat în baruri, la sărbători naÅ£ionale, chiar ÅŸi campanii electorale. Cântece precum “Amazing Grace”, Tennessee Waltz” ÅŸi “Dixie” au fost favoritele publicului. ÃŽn anul 1896, trupa a concertat în faimoasa campanie electorală a candidatului la preÅŸedenÅ£ie William Jennings Bryan ÅŸi a guvernatorului Robert Love Taylor. Cei din trupa Silver Cornet au cântat împreună mai mult de 20 de ani. Chiar ÅŸi în perioada prohibiÅ£iei, când distileria a fost închisă, spiritul Jack Daniel’s a supravieÅ£uit datorită acestui band.

Doar cel de-al Doilea Război Mondial a reuşit să destrame trupa, dar legătura cu muzica a rămas în continuare una foarte puternică. Mai târziu, Jack Daniel’s a devenit wiskey-ul neoficial al lui Frank Sinatra şi al celor de la Rat Pack. Perioada aniilor ‘60 a fost perioada de glorie a rock’n roll-ului şi mulţi au asociat acest fenomen cu marca Jack Daniel’s.

De-a lungul aniilor Jack a fost prezent în turnee alături de Janis Joplin, Mick Jagger, Keith Richards, Plant and Paige, Guns ‘n’ Roses şi Van Halen. Chiar şi în prezent Jack Daniel’s continuă să joace un rol important în ceea ce priveşte cultura muzicală. Nu este deloc surprinzător să găseşti o sticla Jack Daniel’s lângă instrumente în aproape toate fotografiile trupelor rock.

Muzica s-a schimbat de multe ori din vremea lui Jack ÅŸi până acum, dar un singur lucru va rămâne mereu acelaÅŸi … spiritul lui Mr. Jack.

Your friends at Jack Daniel’s remind you to drink responsibly

Pentru informatii suplimentare:

Nicoleta Golai – PR Manager Wunderman
nicoleta.golai@wunderman.com