PRIMAVARA CU EPICA LA SILVER CHURCH

Marti, 29 martie 2011, ora 19:00, portile Silver Church se deschid pentru publicul indragostit de formatia olandeza Epica. Concertul dedicat promovarii albumului “Design Your Universe” readuce Epica in Romania dupa 3 ani de la prima reprezentatie.

Istoria si muzica olandezilor din Epica e parca desprinsa dintr-o poveste. ÃŽmpletitura de muzica clasica, gotica si heavy metal ar putea fi la fel de bine coloana sonora pentru o epopee fantastica. Sunetele clapei vrajite intampina muzica orchestrei si a corului in cel mai delicat aranjament clasic. Pe deasupra, intalnim vocea si frumusetea captivanta a Simonei Simons ce incanta un intreg public.

Acasa, in Olanda, membrii Epica sunt deja vedete, iar precedentul material, „The Divine Conspiracy” a intrat in Top 10, a ocupat locul 29 in Elvetia si 41 in Germania. În mai 2009 primul lor album live din cei sapte ani de cariera, inregistrat la Miskolc Opera Festival impreuna cu o orchestra de 40 de instrumente si un cor de 30 de voci, e lansat prin Nuclear Blast Records. „The Classical Conspiracy” contine, in afara de binecunoscutele piese Epica, si muzica de film din Omul Paianjen, Razboiul Stelelor si Piratii din Caraibe.

“Design Your Universe”, albumul cu numarul cinci, distruge granite si taie respiratia. Epica nu a sunat niciodata mai bine, puternic si deosebit, versatil si imnic. Mark Jansen, fondatorul trupei, isi depaseste talentul si prezinta cel mai greu, matur si bun album pana la aceasta data. „Albumul aproape ne-a distrus. Ne-am dat peste cap si am lucrat la detalii mai mult ca oricand”, spune Mark.
Cu noul chitarist, Isaac Dalahaye, un curent puternic si fresh influenteaza trupa si ii introduce intr-o alta dimensiune. „A venit cu o energie noua, motivatie si inspiratie. Exact ce ne trebuia pentru cea mai recenta productie. Asa am descoperit posibilitati de dezvoltare ale muzicii noastre si de integrare a unor noi elemente.” Revista „Rock Tribune” din Belgia chiar le-a prezis succesul atins: „Toate elementele ce formeaza Epica sunt perfectionate in noul album: coruri cu voci ca de ingeri, strigate decisive, ritmuri ametitoare si melodii extraordinare.”

„Nimic nu mai trebuie schimbat acum. Acest album ne-a consumat toata energia, dar pentru ca scopul a fost atins nu ma veti auzi plangandu-ma”, spune Mark, cunoscut drept perfectionist. “De aceasta data nu avem un material conceptual; el este condus de o directie generala atotprezenta ce vorbeste despre libertate si independenta. „Ar trebui sa ascultam din nou natura si sa traim in armonie cu ea asa cum traiau oamenii inainte. Noi cream lumea din jurul nostru”, cu alte cuvinte: „Design Your Universe.”

Biletele, in valoare de 60 de lei in luna ianuarie, 80 de lei in februarie si 95 de lei in martie, sunt disponibile in reteaua librariilor Carturesti si a magazinelor Diverta, dar si online pe shop.artmania.ro si myticket.ro.