Prima etapa a programului “Alfabetizare digitala pentru seniori”

Luni, 11 iunie 2012, au fost inmanate primele certificari ECDL EqualSkills din cadrul programului “Alfabetizare digitala pentru seniori”. La primele doua grupe din cadrul proiectului au participat membri ai Cluburilor Seniorilor din Sectorul 1 si Sectorul 2 din capitala.

“Alfabetizare digitala pentru seniori” este un program initiat de Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai  Primaria Sector 1 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1, Primaria Sector 2, Euroaptitudini si ECDL ROMANIA, care si-a propus sa faciliteze accesul la societatea informationala pentru persoanele in varsta.

 

Prima etapa a programului s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie 2012 si a urmarit instruirea si certificarea ECDL EqualSkills a cate 10 persoane, membre in Clubul seniorilor din Sectorul 1 si Sectorul 2 Bucuresti.

 

Dupa aproximativ 20 de ore de training, toti cei 20 de participanti au finalizat cu succes programul, obtinand certificarea ECDL EqualSkills. Este remarcabila reusita tuturor, punctata de performanta dnei. Victoria Olteanu, care in varsta de 80 de ani, a fost veterana ambelor grupe. Majoritatea a declarat ca principala motivatie pentru participarea in program a fost nevoia de comunicare prin Internet cu rudele si prietenii, dar si dorinta de a obtine mai multe informatii utile cu ajutorul computerului.

 

Prin “Alfabetizare digitala pentru seniori”, Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai contribuie activ la atingerea obiectivelor Agendei Digitale Europene, marcand si contextul Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii ( AEIA 2012 )

 

ECDL EqualSkills este un program adresat celor care se tem sau care se simt depasiti de noile tehnologii, fiind gandit ca un program flexibil de invatare care ofera cea mai completă introducere in lumea calculatoarelor.

 

 

« Asteptarile mele au fost depasite. Eram un indaratnic. Am refuzat intotdeauna sa invat calculatorul. Acum sunt un curios. Vreau sa repet mai mult, sa cunosc mai mult si multe. » – dl. Trandafir Segarceanu, Clubul Seniorilor Sector 1

Detalii despre program pe www.fundatiaecdlromania.ro

 

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 600 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.