Prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Sigurantei pe Internet, Consortiul Sigur.info lanseaza pe data de 9 Februarie 2010 enciclopedia on-line Saferpedia.ro.  Evenimentul va avea loc in cadrul unei conferinte de presa la Hotelul Radisson din Bucuresti, ocazie cu care vor fi premiati si castigatorii concursului national ”Gandeste inainte sa postezi!”.

Saferpedia.ro se doreste a fi un instrument util celor ce doresc sa afle informatii despre diversi termeni din domeniul sigurantei pe Internet, a utilizarii calculatorului sau al tehnologiilor mobile. Enciclopedia, realizata de catre Positive Media in cadrul proiectului Sigur.info, este accesibila in prezent in limba romana, urmand a fi dezvoltata sub domeniul Saferpedia.eu in mai multe versiuni lingvistice (engleza, franceza, germana).

Enciclopedia on-line Saferpedia cuprinde in prezent peste 350 de termeni, impartiti in zece categorii disctincte, numarul definitilor si resurselor informationale legate de acestea crescand constant. Termenii sunt definiti astfel incat sa fie cat mai usor de inteles de catre copii si adolescenti, dar si de catre parinti si profesori.

Saferpedia.ro vine in completarea portalului Sigur.info, a forumului, precum si a blogului Sigur.info prin multitudinea resurselor si a definitiilor din domeniul on-line pe care le pune la dispozitie. Editarea continutului se va face atat cu editori specializati, cat si cu editori voluntari care vor putea propune noi termeni sau completari la cei actuali.  Proiectul Saferpedia.ro este construit pe platforma MediaWiki, binecunoscuta prin succesul enciclopediei virtuale Wikipedia.org.

Pentru detalii suplimentare va rugam accesati www.saferpedia.ro sau contactati:

Alina Paval, Manager Proiecte IT, Positive Media

Tel.: 0332 411 370;

0753 847 796

E-mail: alina.paval@positivemedia.ro

Nota pentru redactori:

  • Safer Internet Plus este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.
  • Obiectivul general al programului este promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual. Proiectul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.
  • Organizatia Salvati Copii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur.info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat, in parteneriat cu Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.