Prima editie a “Zilei Fermierului” la Urziceni

Sambata, 30 octombrie 2010, municipiul Urziceni va fi gazda unei intalniri intre fermierii din vestul judetului Ialomita cu ministrul Agriculturii si reprezentantii Comisiei de resort a Camerei Deputatilor.

Alături de ministrul Valeriu Tabara, si-au confirmat prezenta la aceasta manifestare presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice – Stelian Fuia, deputatii Gheorghe Tinel, Valeriu Alecu, Mihai Banu si Constantin Chirila – membri ai aceleiasi comisii si presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) – Nicolae Sitaru. Pana in acest moment, peste 100 de agricultori, legumicultori, crescatori de animale, manageri ai unor unitati de procesare a produselor agricole si sefi de Autoritati publice locale si-au anuntat participarea la aceasta reuniune.

“Ziua Fermierului” este organizata de Radio Sud Est Urziceni, in parteneriat cu Romatech – cunoscuta societate cu showroom in Ciocarlia (DN2), care produce si comercializeaza masini si utilaje agricole in Romania.

Scopul organizarii evenimentului este acela de a-i aduna laolalta pe responsabilii cu politicile agricole si pe fermieri, in contextul actualei stari de nemultumire remarcata punctual si la nivelul agricultorilor ialomiteni, dar nu numai. Acestia vor putea sa adreseze intrebari atat ministrului, cat si celorlalti reprezentanti ai Administratiei centrale si locale, dar, mai ales, vor putea sa prezinte membrilor forurilor de decizie problemele la care se asteapta rezolvare in teritoriu.

Prima editie a “Zilei Fermierului” se doreste a fi, pe de o parte, un instument de inlesnire a dialogului direct dintre reprezentantii organismelor centrale de conducere in domeniul agriculturii si fermieri, iar pe de alta parte, un punct de plecare pe linia unor evenimente ce vor marca, in anii urmatori, refacerea unei traditii zonale de organizare a unor manifestari de gen in municipiul din vestul judetului Ialomita.

Dora Cismasu