Preturile apartamentelor noi au atins nivelul minim din ultimii ani

In luna februarie, preturile la apartamentele noi din Bucuresti au atins cea mai scazuta valoare din ultimii 3 ani, conform portalului de ansambluri imobiliare Rezidential.net.

Astfel, pretul mediu al unei garsoniere dintr-un bloc nou a fost in scadere cu 4% fata de luna februarie a anului precedent si cu 43% fata de cota maxima inregistrata in februarie 2008, ajungand la valoarea de 54.747 euro.

La apartamentele cu 2 camere si 3 camere, scaderile au fost de 10%, respectiv 9% fata de anul precedent, si de 41%, respectiv 43% fata de februarie 2008. Pretul mediu al unui apartament cu 2 camere intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti a fost de 79.901 euro, in timp ce pentru apartamentele de 3 camere, pretul mediu a ajuns la 120.600 euro.

Pentru apartamentele cu 4 camere, reducerile de preturi au fost mai mici, de 4% fata de anul trecut si doar 11% fata de 2008. Motivul este ca multi dezvoltatori au incercat sa vina cu idei de afaceri adaptate pietei, renuntand la apartamentele cu 4 camere si recompartimentand spatiile in garsoniere si apartamente cu 2 camere.

Reducerile constante de preturi la apartamente de vanzare Bucuresti au dus la cresterea interesului cumparatorilor, lucru care s-a observat atat in cresterea cu 54% a numarului de vizitatori in lunile ianuarie si februarie fata de lunile anului precedent, dar si in cresterea cu 80% a numarului de solicitari online trimise de vizitatorii site-ului (in luna februarie fata de luna precedenta).

Daca doriti sa vedeti toate proiectele rezidentiale din Bucuresti, le gasiti pe Harta Bucuresti a ansamblurilor rezidentiale.

Site-ul Rezidential.net este un portal de ansambluri rezidentiale lansat in 2006 care publica lunar un indice al evolutiei preturilor la apartamentele noi din Bucuresti. Statisticile publicate sunt bazate pe datele furnizate de cele peste 130 de proiecte rezidentiale din Bucuresti publicate pe site, prin urmare nu reprezinta un indicator exhaustiv al evolutiei preturilor la nivel national.