Preturile apartamentelor din zonele exclusiviste au scazut cu pana la 60%

Proprietatile imobiliare din zone considerate exclusiviste au devenit mai accesibile cumparatorilor datorita scaderilor de pret din ultimii 2 ani, potrivit specialistilor in real estate din piata.

 

“Avand in vedere scaderile de pret pe care le-au suferit si proprietatile din zone exclusiviste, cum este si cartierul Cotroceni, apartamentele au devenit mult mai accesibile decat in perioada de varf 2007-2008. Ba chiar mai mult, in momentul de fata pentru cumparatorii de apartamente cu un buget mai generos avem si o alternativa foarte potrivita printr-o casa unifamiliala, cu o suprafata mai mica de teren, cu finisaje superioare si care poate fi o excelenta alternativa pentru un cumparator de apartament care doreste sa aiba intimitatea unei case singur in curte”, spune Claudiu Hategan, proprietarul site-ului de www.apartamentecotroceni.ro si al agentiei imobiliare Klaus & Partners.

 

Klaus & Partners este o agentie imobiliara de nisa, specializata in proprietatile din zona cartierului Cotroceni. O caracteristica a acestor agentii de nisa este ca stiu in detaliu fiecare proprietate care este pe piata, dar au si un istoric de tranzactii complet pe zona respectiva. Compania Klaus & Partners detine si portalul www.vilecotroceni.ro, pe aceeasi nisa

.

“Fata de perioada de varf 2007-2008, preturile de vanzare a proprietatilor din zona Cotroceni au suferit ajustari negative de pana la 60-65% din pretul istoric, de varf. Piata de real estate din zona Cotroceni a avut in continuare o evolutie descrescatoare din punct de vedere al pretului anul 2010, insa pe finalul anului preturile de prezentare a ofertelor au inceput sa stagneze si sa nu mai sufere ajustari. Aceeasi tendinta se simte si in inceputul de an 2011. Pretul de tranzactionare insa este un pret negociat cu marje de negociere destul de consistente fata de pretul de ofertare, uneori ajungand pana la 10-15% din pretul de ofertare”, mai spune Claudiu Hategan.

 

Specialistii imobiliari sunt de parere ca zonele considerate exclusiviste in anii de boom imobiliar se vor bucura de un interes in crestere in perioada urmatoare, din partea cumparatorilor.