Pretul si modul de interventie in cazul unei dezinsectii

dezinsectieDezinsectia este procesul prin care se urmareste preventia sau combaterea daunatorilor de tip insecte. Cele mai multe lucrari de dezinsectie au ca daunatori tantarii, gandacii, furnicile sau plosnitele.Acesti daunatori sunt apar in deosebi in perioada calda a anului.

Procesul de dezinsectie poate diferii in functie de tipurile de daunatori prezenti sau de spatiul contaminat, insa in mare parte aceste proces de dezinsectie urmareste unele etape de baza, esentiale pentru o lucrare eficienta.

Cum se desfasoara o lucrare de dezinsectie ?

Orice lucrare de dezinsectie eficienta trebuie sa inceapa cu analizarea spatiului contaminat. In acesta prima etapa sunt identificati daunatorii prezenti, dar si diferite spatii unde acestia se inmultesc, se hranesc sau migreaza.

Dupa ce este efectuata etapa de analiza, urmeaza prepararea substantei toxice. Acesta este una lichida, care are un grad de concentratie foarte mare, ce necesita o diluare puternica in apa. Solutia toxica finala este imprastiata in spatiul contaminat prin intermediul unor pompe cu presiune care vaporizeaza substanta sau prin intermediul unor generatoare care imprastie nori de vapori. Acesta ultima solutie de dozare a substantei este specifica spatiilor industriale sau spatiilor exterioare.

In cazul unei dezinsectii intr-un apartament substanta se imprastie pe toate marginea peretilor si in colturi. Nu este necesara imprastierea substantei in mijlocul unei camere, deoarece daunatorii ajung foarte rar acolo.

In functie de gradul de contaminare al incaperii, echipa de dezinsectie care efectueaza lucrarea iti poate recomanda repetarea acesteia peste 2-3 saptamani. Necesitatea repetarii este foarte des intalnita in cazul gandacilor deoarece acestia isi depun oua care nu pot fi eliminate cu nicio substanta toxica.

Pretul unei lucrari de dezinsectie

Analizand piata firmelor care presteaza servicii DDD in Bucuresti, am intalnit o multime de companii care ofera clientilor astfel de servicii. Nu toate aceste companii prezinta pretul estimative pe website-urile oficiale, deoarece este destul de greu de estimat.

Cu toate acestea pentru o dezinsectie in Bucuresti are un pret care porneste de la 140-180 RON in cazul unui apartament cu 1 camera si poate sa ajunga la 200-270 RON in cazul unui apartament cu 4-5 camere. Pentru alte spatii trebuie vorbit direct cu firma prestatoare de servicii.