Premii pentru solidaritatea socială şi performanţele investiţionale Eureko

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a acordat în data de 13 iunie 2012 premiul pentru cea mai bună campanie de responsabilitate socială în asigurări pentru campania “Terapia prin zâmbet” realizată de fundaţia CliniClowns România cu sprijinul Eureko.

În cadrul campaniei, fundaţia ClinClowns România şi Eureko au lansat programul “Terapie prin zâmbet” şi în Timişoara.

Prin acest program se doreşte ca şi copiii spitalizaţi să se poată bucura de copilărie în felul în care o fac restul micuţilor fără probleme de sănătate. Pentru copiii bolnavi râsul, cântecele şi joaca nu mai sunt decât simple amintiri, iar mediul în care se află aceştia e unul ostil, concentrat pe suferinţă şi tratamente medicale. Acesta este însă scopul clovnilor CliniClowns, actori profesionişti special instruiţi, care îi ajută pe cei mici să uite de boală şi suferinţele cauzate de diverse afecţiuni.

Ţinând cont de starea de sănătate a copiilor şi de indicaţiile medicului curant, clovnii CliniClowns aplică tactici de terapie prin zâmbet şi comunicare în mod personalizat. Astfel, perfuziile se transformă în duşuri hazlii, pansamentul în fluturaş şi gipsul în ghetuţe cu puteri supranaturale. Toate eforturile fundaţiei şi ale personalului acesteia se concentrează pentru a-i face pe copii să uite de durere şi locul în care se află.

Eureko susţine proiectul “Terapie prin zâmbet” de peste trei ani, iniţial prin intermediul Fundaţiei Achmea, iar ulterior local, prin implicarea Eureko Asigurări şi a lui Radu Crăciun – Director de Investiţii al Eureko Pensii şi Preşedinte al Fundaţiei.

CliniClowns România este o organizaţie non-profit prezentă în România din 1995 ce îşi desfăşoară activitatea în patru spitale din Bucureşti: Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni şi Budimex. Din luna decembrie a anului 2009, fundaţia şi-a extins operaţiunile şi în Braşov.

Scopul fundaţiei este de a aduce zâmbetul pe faţa copiilor bolnavi, să-i facă să uite de durere şi  să îmbunătăţească starea psihică a micilor pacienţi. De asemenea, scopul fundaţiei este să influenţeze în mod pozitiv şi persoanele însoţitoare (mamele copiilor), precum şi acela de a ajuta personalul medical să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare cu micuţii pacienţi.

 

Eureko Asigurări a primit recent şi premiul pentru performanţă investiţională pentru fondul de investiţii RonSafe ataşat asigurărilor de viaţa unit-linked, distincţie acordată de Trustul de presă FinMedia în data de 7 iunie 2012, în cadrul galei Asiguratori de Top, o gală anuală care premiază produsele, serviciile şi performanţele investiţionale în domeniu.

RONSAFE este un fond de investiţii denominat în Ron lansat în 9 ianuarie 2006. Obiectivul fondului este de a oferi pe termen lung un randament superior celui oferit de un depozit bancar obişnuit, având în acelaşi timp un grad de risc scăzut al investiţiei. Structura de investiţii a activelor acestui fond este compusă din 70% depozite bancare şi 30% obligaţiuni municipale.

Acest fond poate fi accesat de clienţii Eureko doar prin achiziţia produsului de asigurări Investiţia Ta.

Randamentul investiţional înregistrat de RonSafe în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011 a fost de 7.94%.

Eureko Asigurări şi Eureko Pensii Private sunt companiile locale ale Achmea Group (actuala denumire pentru Eureko), un grup de asigurări nelistat la bursă, activ în alte şapte ţări europene, în afară de ţara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurări – generale, sănătate şi protecţia veniturilor – şi serviciile legate de asigurări de viaţă şi pensii administrate privat. Bazându-ne pe rădăcinile noastre cooperatiste, avem o misiune clară: să fim cel mai de încredere asigurător. Ne urmăm această ambiţie prin orientarea către clienţi şi către rezultate, în toate activităţile în care ne implicăm.