Premiere BlueMotion pentru Polo, Golf ÅŸi Passat la Salonul Auto de la Frankfurt

• Cele mai economice modele de autoturisme din lume in clasa lor
• Polo BlueMotion: 3,3 litri şi 87 g/km CO2 reprezintă cele mai bune valori la nivel mondial!
• Golf BlueMotion: 3,8 litri şi 99 g/km CO2 revoluţionează clasa compactă!
• Passat BlueMotion: 4,4 litri şi 114 g/km CO2 imbatabile la clasa superioară!

Focsani, 03 septembrie 2009 – Ce este fezabil din punct de vedere tehnic atunci când banii au importanţa lor? Cât de economic poate fi un autoturism cu adevărat accesibil? Şi cât de ecologic? Sunt disponibile în prezent modele care să corespundă standardelor ecologice ale viitorului? Este posibil ca un autoturism cu performanţe economice fără compromisuri să fie compatibil pentru utilizarea în regim cotidian de asemenea fără compromisuri? Aceste întrebări prezintă importanţă pentru un număr tot mai mare de oameni. Rezultatele care pot fi obţinute prin interacţiunea utilă între cele mai bune tehnologii accesibile ale vremurilor actuale vor fi demonstrate de Volkswagen la 15 septembrie la Salonul Internaţional de Automobile (IAA) de la Frankfurt – cu o nouă generaţie a modelelor Polo BlueMotion, Golf BlueMotion şi Passat BlueMotion. Toate cele trei autoturisme produse de Volkswagen sunt cele mai economice modele din lume la clasa din care fac parte; pentru toate trei, lansarea pe piaţă a versiunii de serie va fi sărbătorită pe plan mondial la IAA; şi pentru toate trei modelele vor putea fi formulate comenzi de la finalul toamnei.

Polo cu consum de 3,3 litri: Noul Polo BlueMotion (55 kW / 75 CP) se remarcă printr-un consum mediu de numai 3,3 litri motorină (ceea ce înseamnă 87 g/km CO2!) la 100 km, fiind „modelul cu consum de 3 litri“, şi cel mai economic model cu cinci locuri din lume. În comparaţie cu un model convenţional Polo TDI cu 75 CP, emisiile de CO2 au scăzut cu 20 procente, iar consumul, graţie tehnologiei BlueMotion, la care se adaugă noul propulsor TDI de 1,2 litri de înaltă tehnologie, s-a redus cu 0,9 litri.
Astfel merită în orice condiţii deplasarea la locul de muncă, în concediu sau într-o excursie la sfârşit de săptămână. Cine călătoreşte la volanul modelului Polo BlueMotion, de exemplu de la Berlin la IAA din Frankfurt, parcurge o distanţă de 545 de kilometri cu costuri pentru carburant de numai 19 euro*. Alimentarea cu combustibil reprezintă o preocupare secundară, deoarece rezervorul cu o capacitate de 45 de litri al modelului Polo BlueMotion permite o rază teoretică de acţiune de 1.363 kilometri. Un alt exemplu la capitolul costurilor: conform autorităţii federale pentru statistică, şoferii germani parcurg în medie 11.000 kilometri anual. Pentru proprietarii modelului Polo BlueMotion, aceasta înseamnă că se pot deplasa cu numai opt alimentări cu carburant şi costuri pentru carburant de 377 euro* pe parcursul întregului an. Modelul Polo BlueMotion care atinge o viteză de 173 km/h va fi lansat pe piaţă la începutul anului 2010.

Golf cu consum de 3,8 litri: Un nivel la fel de impresionant de costuri ca Polo poate fi înregistrat şi la volanul noului Golf BlueMotion (77 kW / 105 CP): graţie unui consum de numai 3,8 litri motorină (99 g/km CO2), este cel mai economic model din lume la clasa din care face parte. Distanţa care poate fi parcursă teoretic cu un plin este în acest caz de 1.447 kilometri (rezervor de 55 de litri). Costurile medii anuale pentru carburant: numai 439 euro1; ceea ce înseamnă aproximativ 37 de euro* lunar.

Propulsia celui mai economic Golf din toate timpurile este asigurată de un nou motor silenţios turbodiesel cu tehnologie Common-Rail. Asemenea tuturor propulsoarelor TDI, nici acesta nu este sub nicio formă un motor leneş. Din contră: propulsorul cu patru cilindri şi patru supape de 105 CP dezvoltă chiar la 2.000 de turaţii un cuplu motor maxim de 250 newton-metri. Beneficiind de aceste performanţe, Golf BlueMotion accelerează în numai 11,3 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă: 190 km/h. Noul Golf BlueMotion va fi disponibil chiar de la sfârşitul acestei toamne la primii dealeri din Europa.

Passat cu consum de 4,4 litri: demnă de un adevărat record este distanţa care poate fi parcursă la bordul noului Passat BlueMotion. Cu un consum mediu de numai 4,4 litri motorină (114 g/km CO2), parcurge, graţie rezervorului de 70 de litri, nu mai puţin de 1.591 kilometri! Ceea ce corespunde unui număr de şapte plinuri pe an. Costuri: 502 euro*. În prezent nu există un alt model mai rentabil din această clasă. Poate fi comandat chiar de la începutul lunii octombrie şi va fi disponibil la dealeri după numai o lună: noul Passat BlueMotion.
În versiunea limuzină şi Variant. Propulsorul său TDi cu tehnologie Common-Rail care dezvoltă 77 kW / 105 CP este disponibil la Passat, dar şi la Golf BlueMotion. Potenţialul oferit de acest motor şi caracteristicile aerodinamice ale modelului Passat sunt demonstrate de o simplă examinare a performanţelor impresionante de rulare: 193 km/h viteza maximă şi 12,5 secunde pentru o accelerare de la 0 la 100 km/h.

TDI + start-stop + recuperare: alături de tehnologiile BlueMotion de la bordul celor trei modele care se remarcă prin performanţele economice, este disponibil cu caracter general un pachet cu diferite componente de înaltă tehnologie şi soluţii de detaliu. La baza valorilor foarte reduse de consum şi emisii de noxe se află noile motoare TDI Common-Rail cu un software modificat pentru managementul motorului şi turaţie redusă la ralanti. Forţa este transmisă cu ajutorul cutiilor manuale cu cinci trepte cu raporturi de transmisie mai mari. O recomandare a treptei de viteză, ca asistenţă la cuplare – integrată în instrumentele de bord – garantează deplasarea permanentă a modelelor BlueMotion la o treaptă cu consum optim de carburant.

Din categoria caracteristicilor specifice modelelor BlueMotion face parte şi valorificarea energiei la frânare (recuperare), un sistem start-stop (oprirea automată a motorului, de exemplu la semafor), pneuri cu rezistenţa de rulare optimizată, jante foarte uşoare şi cu performanţe aerodinamice îmbunătăţite, linii aerodinamice ale caroseriei, precum şi tren de rulare cu garda coborâtă (Polo şi Golf). În mod suplimentar, noile modele BlueMotion diferă de modelele obişnuite prin modificări de design şi un interior individualizat. Cu o transformare evidentă a tendinţelor, prin modificările dinamice de design, Volkswagen realizează pentru prima dată la modelele BlueMotion o legătură între fiabilitate şi sportivitate. Golf şi Passat de exemplu se remarcă cu barele de protecţie şi pragurile laterale avangardiste ale programului R-Line; Polo diferă, printre altele, prin noul design al grilei radiatorului, jantele speciale din aliaj uşor. Polo şi Passat Variant dispun în mod suplimentar de un spoiler distinct la nivelul hayonului. Iar preţurile sunt în continuare accesibile. Totul are la bază un sistem. Obiectivul declarat: în special modelele inovatoare la capitolul ecologic trebuie să fie accesibile. Iar BlueMotion este fără îndoială accesibil.

Note:
* estimare bazata pe costul mediu/ combustibil, in Germania, pe 20 iulie 2009
www.bluemotion.de

Volkswagen va prezenta ultimele tehnologii la conferinta de presa care avea loc la salonul auto de la Frankfurt: 11:15 am pe 15 septembrie 2009, standul Volkswagen, pavilionul 3.

Sursa: Porsche Romania/ Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi