POZITIA ASOCIATIEI BISMUN FATA DE AFIRMATIILE VEHICULATE DE CATRE JURNALUL NATIONAL DESPRE O PRESUPUSA AFILIERE POLITICA A UNIVERSITATII DIN BUCURESTI

Asociatia BISMUN sprijina decizia Rectorului Universitatii din Bucuresti de a nu favoriza anumite institutii in detrimentul altora, astfel incat este de inteles alegerea instalarii unei retele proprii care sa emita online si in timp real imagini din Piata Universitatii pe site-ul institutional.
Aceasta modalitate este, dimpotriva, o mai buna posibilitate oferita comunitatii pentru a mentine contactul cu aria Pietei Universitatii si nu demonstreaza sub nicio forma ca ar exista vreo afiliere politica a Universitatii din Bucuresti sau a Rectorului sau.
Jurnalul National prezinta stari de fapt inexistente. Coreleaza problemele studentilor romani iesiti la manifestatii cu o situatie mincinoasa pusa pe seama Universitatii, ceea ce inseamna abuz. Vorbeste despre reactii ale studentilor si angajatilor Universitatii din Bucuresti, aducand in discutie masuri aberante si false, puse pe seama Rectorului. Afirmatiile facute de catre Jurnalul National in lipsa unui fond real denota lipsa de profesionalism.
Asociatia BISMUN isi exprima solidaritatea pentru dificultatile oamenilor iesiti in strada din cauza situatiei grele in care se afla. De asemenea, BISMUN incurajeaza demonstratiile studentilor desfasurate in mod pasnic. Manifestatiile reprezinta o modalitate democratica de expunere a problemelor carora ei trebuie sa le faca fata si nu exista sub nicio forma o corelare a acestora cu nemultumiri provocate de catre Universitatea din Bucuresti.

Persoana de contact:
Adelina Ghita
Tel: 0729097122
PR@bismun.org