Povestea tractoarelor agricole

Tractorul agricol este un echipament greu utilizat in agricultura. Pe langa acesta exista tractorul forestier si rural. Toate tractoarele sunt pe patru roti insa ceea ce le diferenteaza unele de altele sunt functia de utilizare, forma lor si capacitatea.

Inceputurile tractoarelor agricole

Primul tractor pr aburi a aparut in anul 1882 odata cu revolutia industriala. In 1892 apare primul model pe benzina (Froelich, SUA). Odata cu evolutia tehnologiei s-au dezvoltat si utilajele grele si astfel a aparut tractorul pe senile in 1904 proiectat de Benjamin Holt.

Tractoarele in lume

In 2002 numarul tractoarelor operabile in lume atinge 26.7 milioane de tractoare. Pe primul rand in utilizarea acestor utilaje agricole aflandu-se Statele Unite ale Americii cu 4 800 000 de tractoare, Franta sintuandu-se pe locul al 7-lea.
Siguranta ocupa un loc important in utilizarea oricarui utilaj greu astfel ca tractoarele agricole pun accent pe siguranta soferului, daca tractorul se basculeaza. Utilizarea lor este diversa in locuri precum gradini, autostrazi, terenuri …

Marii producatori de tractoare agricole

Cele mai cunoscute branduri in industria tractoarelor agricole din ziua de azi sunt: JCB, New Holland, John Deere, Massey Ferguson, Fendt, Case IH, Caterpillar si multi altii.
John Deere este foarte cunoscut deoarece este primul producator de masini agricole oferind o gama larga de echipamente de gradina dar si echipamente de constructii si forestiere.
Case IH este un producator de tractoare agricole care beneficiaza de cele mai noi tehnologii permitand clientilor sa mentina productivitatea si eficienta in timp ce reduce consumul de combustibil.