Povestea de vis a Ucai Marinescu, ţesuta in jurul lumii si depanata pe www.ucamarinescu.ro

La aproape 70 de ani, exploratorul roman Uca Marinescu nu inceteaza sa ne uimeasca, sa ne inspire si sa ne dea incredere in visele noastre. O calatorie solitara in jurul lumii – acesta este cel mai nou proiect al romancei desemnate “Femeia anului 2002” de catre revista Avantaje, pentru performanta de a fi atins pe schiuri cei doi poli ai Pamantului intr-un singur an calendaristic.
Uca Marinescu isi propune de aceasta data sa inconjoare Pamantul intr-o singura calatorie ce va dura aproximativ 5 luni, iar provocarea este cu atat mai mare cu cat romanca si-a propus ca toate opririle de pe traseu sa atingă locuri noi, nevizitate pana acum, lucru destul de dificil avand in vedere palmaresul exploratoarei.
Startul expeditiei a avut loc in data de 26 martie, iar pana pe 12 august sunt programate opriri in destinatii precum insulele Galapagos, Marele Canion, Tokio sau Teheran.
Pe tot parcursul calatoriei, Uca isi propune sa sfideze dificultatile tehnologice pe care destinatiile exotice i le scot in cale si sa posteze cat mai des pe blogul sau, www.ucamarinescu.ro, impresii si fotografii in cadrul unui jurnal de calatorie electronic.
Astfel, toti cei care doresc sa o sustina pe Uca, sa-i fie alaturi in aceasta calatorie de poveste ii pot transmite toate aceste ganduri bune prin intermediul blogului.
Uca Marinescu este prima femeie din lume care a atins toti cei 4 poli ai Pamantului (geografici si magnetici), prima femeie din lume care a atins intr-un singur an calendaristic cei doi poli geografici si prima romanca ce a ajuns in Antarctica. In 2002 Uca Marinescu a fost decorata de presedintele Romaniei cu Ordinul National de Merit in Grad de Ofiter.