Postarile de pe social media influenteaza procesul de recrutare

Stim ca ati auzit ca trebuie sa fiti atenti la ce postati pe retelele de socializare astfel incat sa puteti fi un profesionist, mai ales cand cautati un nou loc de munca. Dar stiti cum v-ar putea afecta de fapt? Povestirile candidatilor care au pierdut sansa unui job din pricina unei postari pe Facebook sunt reale.

Asa ca inainte de a ignora acest aspect, faceti curatenie in conturile dumneavoastra de social media pentru a fi siguri ca nu va taiati singuri aripile. Fie ca vorbim de Facebook, Twitter, Instagram ori conturi de mult uitate de MySpace, postarile scrise cu ani in urma va pot face rau.

In unele cazuri, postarile de pe social media care trag semnale de alarma sunt cele care dezvaluie anumite detalii ce par nepotrivite cu rolul sau compania.

Specialistii in recrutare va sfatuiesc sa va verificati setarile de confidentialitate si sa stergeti lucrurile pe care nu le-ati dori ca viitorul sef sa le vada.

De exemplu, daca aveti postari in online despre transparenta platilor sau despre diversitatea rasiala sau despre drepturile comunitatii LGBTQ, exista o sansa ca recrutorii sa nu va ia in considerare.

Postarile care instiga la violenta, ori care denota rasism, nu va vor aduce niciun beneficiu, iar recrutorii va vor pune pe o lista neagra.

“Tot mai multe companii de top apeleaza la noi pentru serviciile de Background Screening. Background Screening este pe scurt o analiza mult mai amanuntita a trecutului profesional al candidatilor.

Un CV nu este de ajuns pentru a cunoaste un om si indiferent cat de potrivit pare din punct de vedere tehnic, trebuie sa ne asiguram ca orice candidat se potriveste valorilor promovate de companie.” a declarat Alice, Background Screening Analyst.

Cautarea de locuri de munca nu este usoara. Deci, nu ingreunati si mai mult acest proces. Petreceti ceva timp uitandu-va prin conturile dumneavoastra de social media ca si cum ati fi recrutorul cu care ati vorbit la telefon, sau viitorul sef al companiei. Bazandu-va pe ceea ce vedeti, v-ati angaja? Daca raspunsul este negativ, intrebati-va de ce si incepeti sa faceti curatenie.

De asemenea, trebuie sa retineti ca astfel de practici sunt des intlanite in companiile mari, in general in multinationalele in care regulile sunt mai stricte si atmosfera mai rigida.

Daca nu va simtiti confortabil, ori nu doriti sa fiti analizat in amanunt pentru o viitoare cariera, alegeti un domeniu diferit, care sa se axeze pe dezvoltarea dumneavoastra. Mii de femei lucreaza ca modele online si se bucura de libertatea dorita, dar si de respectul cuvenit la locul de munca.

Pentru un model online, accentul este pus pe prezent si cum poate aceasta sa isi maximizeze profiturile. Experienta din trecut nu este relevanta deoarece orice femeie ambitioasa poate reusi.