Polycom anunţă noua colaborare strategică cu Microsoft pentru comunicaţii unificate end-to-end

Polycom extinde colaborarea pentru a include soluţii unice Polycom integrate nativ şi iniţiative coordonate de adresare a pieţei pentru comunicaţii unificate Microsoft

LONDRA / Slough, Marea Britanie, 9 august 2010 – Polycom, Inc (NASDAQ: PLCM) a semnat acordul strategic global pe mai mulÅ£i ani cu Microsoft Corp (Nasdaq: MSFT) pentru a furniza comunicaÅ£ii unificate (UC) integrate end-to-end ÅŸi pentru a îmbunătăţi productivitatea în afaceri a clienÅ£ilor. Conform acordului, Polycom intenÅ£ionează să dezvolte ÅŸi să ofere pieÅ£ei soluÅ£ii de UC bazate pe standarde, ce se adresează întreprinderilor, afacerilor mici ÅŸi mijlocii ÅŸi domeniului guvernamental. Aceste soluÅ£ii vor cuprinde software, hardware, reÅ£ele ÅŸi servicii, ce vor permite clienÅ£ilor să îmbunătăţească productivitatea în afaceri ÅŸi să reducă costurile de călătorie, telecom ÅŸi operare IT.

Polycom şi Microsoft împărtăşesc o viziune pentru soluţii de productivitate de afaceri, construite pe platforme bazate pe standarde care lucrează cu instrumente şi aplicaţii pe care oamenii le cunosc şi le folosesc astăzi. Acordul strategic al celor două companii reprezintă un pas important spre raţionalizarea comunicării între mesaje, video şi voce cu aplicaţii şi dispozitive conectate.

“Microsoft ÅŸi soluÅ£iile Polycom joacă un rol critic în strategia noastră actuală ÅŸi viitoare de comunicaÅ£ii unificate “, a declarat Martin Smale, director IT la NDS, o companie News Corp. “Beneficiem deja de o mai bună colaborare, creÅŸtere a productivităţii ÅŸi un ROI semnificativ bazat pe reÅ£eaua noastră existentă de UC ÅŸi asteptăm cu nerăbdare să beneficiem de ofertele extinse de la doi dintre furnizorii noÅŸtri cei mai valorosi în spaÅ£iul UC.”

“Cercetările noastre arată că aproape 70 la sută dintre companiile care au în vedere o soluÅ£ie de comunicaÅ£ii unificate se gândesc la implementarea Microsoft Office Communications Server”, a declarat Brent Kelly, analist senior ÅŸi partener la Wainhouse Research. “Aceste întreprinderi au nevoie de integrare ÅŸi interoperabilitate între Office Communicator de pe desktop ÅŸi soluÅ£ii video de teleprezenţă în interes personal sau de grup cum ar fi cele oferite de Polycom pentru birouri executive ÅŸi săli de conferinÅ£e. Lucrând împreuna, Microsoft ÅŸi Polycom oferă organizaÅ£iilor un mediu adevărat de comunicaÅ£ii unificate end-to-end, care include video de înaltă definiÅ£ie. ”

Oferind un larg portofoliu de soluţii integrate care acoperă voce, video şi integrare de aplicaţii pentru Microsoft UC, acest acord transformă Polycom într-un membru cheie al alianţei strategice globale a Microsoft pentru afacerea UC a companiei. Ca parte a acestui acord strategic pe termen lung, fiecare companie investeşte în dezvoltarea de produse, vânzări şi marketing. Prin intermediul resurselor, investiţiilor şi angajamentului puternic în piaţă, Polycom şi Microsoft vor livra soluţii bogate şi competitive de UC, oferind clienţilor flexibilitate în a implementa caracteristicile care îi ajută în reducerea costurilor, îmbunătăţirea productivităţii şi satisfacerea nevoilor specifice afacerii lor.

“Microsoft ÅŸi Polycom sunt angajaÅ£i într-o colaborare care va furniza soluÅ£ii de UC interoperabile, cu multiple opÅ£iuni inovatoare de alegere pentru conferinÅ£e video ÅŸi alte dispozitive pentru clienÅ£i, ce vor contribui la transformarea comunicării în întreprinderi”, a declarat Gurdeep Singh Pall, vicepreÅŸedinte corporativ UC pentru Microsoft. “Prin integrarea video, de voce, mesagerie instant ÅŸi soluÅ£ii de conferinÅ£e, Microsoft ÅŸi Polycom oferă clienÅ£ilor posibilitatea de a fi prezenÅ£i oricând, oriunde ÅŸi oricum.”

“Polycom ÅŸi Microsoft oferă o combinaÅ£ie câştigătoare pentru clienÅ£ii noÅŸtri din întreaga lume prin livrarea unei integrări native, uÅŸor de utilizat, de comunicaÅ£ii de înaltă definiÅ£ie la un simplu click,” a declarat Andrew Miller, Presedinte ÅŸi CEO Polycom. “Polycom este sută la sută angajat să elaboreze cele mai bune soluÅ£ii de UC pe deplin interoperabile pe piaţă, bazate pe standarde deschise ÅŸi Microsoft este parte integrantă în a ne ajuta în atingerea acestui obiectiv ÅŸi în satisfacerea nevoilor clienÅ£ilor noÅŸtri.”

Dezvoltarea de produse
Polycom va dezvolta o gamă largă de soluÅ£ii pentru Microsoft Communications Server “14” ÅŸi mai departe, inclusiv:
• Telefoane Polycom CX series de ultimă generaţie optimizate pentru Microsoft UC, prin tehnologiile lider de piaţă ale Polycom de HD video şi voice;
• Sisteme de videoconferinţă pentru grupuri de utilizatori noi şi inovatoare, realizate în mod special pentru a înlesni integrarea directa cu Microsoft Communications Server “14”;
• Soluţii adiţionale interoperabile între soluţiile existente de videoconferinţă Polycom şi cele viitoare.

Iniţiative globale de UC Polycom / Microsoft UC Go-to-Market
• Resurse comune de vânzări şi de training;
• Campanii integrate de marketing;
• Colaborare pentru a dezvolta şi sprijini partnerii de integrare, revânzare şi distribuţie;
• Participare Polycom în multiple Centre Microsoft Technology din întreaga lume, cu demo-uri active deja în Atlanta, Chicago, New York, Londra şi Paris;
• Strategie globală şi cadenţă în jurul soluţiilor de voce şi video UC;
• Mesaje comune şi prezenţă în industrie pentru a conduce la adoptarea de UC.

Pentru a afla mai multe despre acord, urmăriţi acest video dintre Gurdeep Singh Pall şi Andy Miller.

Despre Polycom
Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) este liderul mondial în soluţii de comunicare unificate de teleprezenţă, video şi voce şi soluţii de infrastructură bazate pe standarde deschise. Polycom o companie vizionară în comunicaţii, care înlesneşte conectivitatea şi colaborarea oamenilor din orice parte a lumii.Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.polycom.com şi urmăriţi Polycom pe Twitter, Facebook şi LinkedIn.