Polita de Credit Comercial

In domeniul asigurarilor apar noi si noi inovatii, dar mai ales prin prisma riscurilor asigurate. Dupa 1990, cand a fost reintrodus termenul de “proprietate civila” in vocabularele romanilor, oamenii au constatat ca bunurile si proprietatile sunt efemere, daca nu suntem capabili sa le mentinem in timp si sa dispunem de ele peste ani si ani. In plus, s-a manifestat necesitatea undei stabilitati si in mediul business. Mediul de afaceri este unul destul de instabil astfel ca, a dispune de anumite metode de a te proteja este esential.

Asigurarile va ofera posibilitatea ca in cazul unui risc observat si constientizat, specific unui obiect sau unui domeniu sa puteti lua masuri de prevedere. Astfel, in ziua de azi poti beneficia de asigurari atat a unor obiecte, cat si a unor organe ale propriului corp, pana la active ce tine evident de sfera financiara si de mediul business, ce sunt elemente mai degraba intangibile.

Astfel, pe langa riscurile uzuale, asigurate prin intermediul unei polite de asigurari se numara cele din domeniul auto, asigurarile pentru locuinte, sanatate, calatorie si viata. A aparut insa si polita care permite asigurarea unui credit comercial care se adreseaza in principal persoanelor juridice. Riscurile care sunt asigurate prin intermediul unei astfel de polite de asigurare se refera la acoperirea creantelor care nu pot fi incasate din cauza falimentului (a insolventei), cat si a celor care nu pot fi obtinute din rea credinta.

In ceea ce priveste costul pentru o astfel de asigurare, se poate simplu recupera prin cresterea cifrei de afaceri sau a marjei comerciale. Cotatiile se invart in jurul valorilor de 0.1% pana la  0.6% din cifra de afaceri. Bineinteles, aceasta valoare va fi diferita si in functie de cifra de afaceri, de termenele de plata, cat si de alti indiatori financiari. Daca aveti o afacere ce necesita o astfel de asigurare, nu ezitati sa apelati la serviciile oferite de companiile de asigurari intrucat de foarte multe ori recuperarea creantelor poate sta in calea succesului unei afaceri, a profitabilitatii acesteia, cat si a supravietuirii sale pe piata pe care activeaza.