Platforma www.infopacienti.ro gazduieste primul Manifest dedicat pacientilor din Romania!

Platforma www.infopacienti.ro, cea mai complexa platforma dedicata informarii si dezbaterilor asupra problemelor pacientilor din Romania, gazduieste incepand de pe data de 23 decembrie 2009, primul Manifest dedicat pacientilor din tara noastra.

Manifestul pentru Pacientii din Romania este primul document, redactat sub forma unei petitii, care doreste sa vina in sprijinul tuturor pacientilor din Romania, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sanatatii. Este pentru prima data cand pacientilor li se ofera cu adevarat posibilitatea de a participa la adoptarea deciziilor care ii afecteaza in mod direct.

“Prin intermediul acestui manifest, initiat de Sanatatea Media Group, ne dorim ca, incepand cu anul 2010, luna martie sa fie recunoscuta si declarata in mod oficial drept Luna Pacientului din Romania. De asemenea, in fiecare luna martie, cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor – 13 martie – intentionam sa organizam Conferinta Nationala a Pacientilor, eveniment menit sa faciliteze comunicarea dintre pacienti, medici si autoritatile din domeniul sanatatii. Totodata, prin acest Manifest militam pentru instaurarea Avocatului Pacientului, institutie menita sa apere drepturile pacientilor din Romania, precum si pentru crearea Comunitatii Pacientilor din Romania, o sectiune structurata sub forma unui forum de discutii, gazduita pe platforma www.infopacienti.ro”, a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sanatatea Media Group.

Manifestul pentru Pacienti este supus dezbaterii publice pana in ziua de 10 ianuarie 2010.
Asadar, pana la aceasta data, oricine poate transmite propuneri si sugestii cu privire la continutul documentului, pe adresa de e-mail: manifest@infopacienti.ro. Se va tine cont de toate propunerile primite, iar forma finala a manifestului va fi postata pe platforma www.infopacienti.ro, pe 11 ianuarie 2010. De la aceasta data, Manifestul pentru Pacientii din Romania este gata sa primeasca semnaturile de aderare la cauza imbunatatirii conditiei pacientilor.

Platforma www.infopacienti.ro, realizata in parteneriat cu SanatateaTV.ro, principala sursa de informare in domeniul sanatatii, reprezinta o punte de legatura intre pacienti, medici si autoritatile statului din domeniul sanatatii. Aceasta platforma a fost creata cu ocazia Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010, in scopul informarii si imbunatatirii conditiei pacientului roman.

Pentru mai multe informatii:
Simona Wist
PR Manager
Mobil: 0733.011.102
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
www.sanatateamediagroup.ro