Placerile celor mici

La ce se gandesc copiii incepand cu momentul in care deschid ochii pana adorm din nou, seara? La ce altceva decat la jucarii? Si cum cele mai multe jucarii copii sunt disponibile in orice magazin, totul devine simplu. O plimbare scurta trecand prin fata unui magazin de jucarii si micutii manipulatori vor face tot posibilul sa obtina ce-si doresc mai mult.

Sa nu mai vorbim de zilele acestea, in care Iepurasul trebuie sa-si pregateasca faimosul cos cu de toate, printre care jucarii, hainute copii si multe, multe dulciuri.

In general, cele mai cautate jucarii in randul micilor printese sunt jocuri Barbie, casute si mobilier pentru papusile lor dichisite, papusi Barbie, desigur, truse de machiaj, daca se poate, si multe hainute de schimb, pe care sa le asorteze si sa le potriveasca zilnic. Baietii renunta la dichiseli si printese, in favoarea soldatilor de jucarie, a armamentului de lupta, a jocurilor de strategie si de logica, a masinutelor si a curajului pe campurile de lupta din jocuri video. Sunteti surpinsi de energia de care dau dovada zilnic si incercati sa va explicati de unde vine toata aceasta bucurie de joaca, de viata, de ras? Cei mici au o imaginatie debordanta, iar dupa un somn bun pot fi ca niste roboti care nu se mai opresc de dimineata pana seara. Sa luam in calcul si faptul ca jocurile sunt pentru ei o forma de experimentare, de a descoperi, de a construi, de a se bucura, de a afla.

Veti fi uimiti de cate pot deprinde din simple jocuri, invatand, pana la urma, singuri atatea lucuri! Veti oberva, pana la urma, ce talente au (in sensul propriu) si spre ce vor fi ei indreptati in viata. Jocul e posibilitatea autocunoasterii!