Pipera Business Tower

S+B Gruppe a dat în folosinţă Pipera Business Tower, cea mai înaltă clădire de birouri clasa A din zona de nord a Bucureştiului, dar şi perfect echipată contra riscurilor seismice.

Pipera Business Tower este una dintre cele mai distinse şi frumoase clădiri de birouri din zona de nord a Bucurestiului, situat pe Bd. Dimitrie Pompei, in imediata vecinatate a statiei de metrou Pipera. Linia arhitecturală îndrăzneaţă, combinată cu designului unic şi calitatea deosebită a construcţiei, fac ca Pipera Business Tower sa fie considerată o cladire landmark pentru această zonă business.

Ţinuta sa impunătoare este atrăgătoare estetic, dar în acelaşi timp calitatea construcţiei este cea care aduce avantaj considerabil pentru utilizatorii clădirii. Prin modul în care a fost concepută şi realizată, Pipera Business Tower este una dintre cele mai bine asigurate construcţii împotriva cutremurelor. Folosind o gândire strategică avansată, alături de experienţa acumulată în proiecte de mare anvergură, la care se adaugă expertiza profesioniştilor în domeniul imobiliar internaţional, dezvoltatorul austriac S+B Gruppe a construit clădirea Pipera Business Tower pentru a rezista unor riscuri seismice majore. Începând de la faza de concept şi proiect şi până la modul de construire şi la alegerea materialelor utilizate, managementul construcţiei a acordat cea mai mare atenţie calităţii finale a clădirii.

Clădirea este una din cele mai înalte din zonă de nord a capitalei, iar din acest motiv, dezvoltatorul austriac S+B Gruppe a tratat cu mare seriozitate problema sigurantei seismice a acesteia. Normele de proiectare seismică, aliniate la cele mai noi standarde europene, cu integrarea experienţei ultimelor cercetări din domeniu, au fost respectate cu cea mai mare stricteţe. În clădirea de 13 etaje cu 13.000 mp utili de pe B-dul Dimitrie Pompei, S+B Gruppe a folosit nu mai puţin de 3.200 tone de oţel, investind mai mult de 3,8 milioane € numai în siguranţa statică, pentru a crea o structură extrem de solidă, dar şi costisitoare. „Pentru S+B Gruppe sunt foarte importante calitatea şi siguranţa clădirilor, şi implicit siguranţa oamenilor care vor lucra în ele, de aceea considerăm că este un lucru pentru care merită să investim” spune Dl. Franz Paul Bauer, managing director şi acţionar.

Verificarea structurii la cladirea PBT, s-a realizat ţinând seama de cele mai defavorabile ipoteze de încărcare la stări limită ultime de rezistenţă şi stabilitate. “Pipera Business Tower este perfect echipată pentru a face faţă cutremurelor de mare intensitate. De la bun început am gândit şi construit clădirea pentru a fi destinaţia sigură pentru afaceri pe termen lung. La această oră, cladirea este una dintre cele mai sigure de pe piaţă. Pipera Business Tower este un alergător de cursă lungă pentru afaceri în siguranţă.”, declară dl. Reinhard Schertler, S+B Gruppe managing director.

Dezvoltatorul austriac S+B Gruppe AG este singurul propietar al Pipera Business Tower. Construcţia imobilului Pipera Business Tower a fost finalizată în 2009, investiţia ajungând la circa 25 milioane de euro. Clădirea PBT are 13 300 mp utili şi un nivel de înălţime de 13 etaje.