Piloti de îndesare

Alegerea si instalarea corecta a fundatiei este cheia sigurantei locuitorilor ?i a durabilitatii cladirii. Nicio abilitate a constructorilor nu va salva situatia, daca s-au facut greseli în etapa de proiectare. Pentru a naviga în complexitatea construirii si a controla procesul, este util sa te familiarizezi cu caracteristicile diferitelor tipuri de fundatii, precum si cu metoda de fundatie cu piloti de îndesare. Fundatia cladirii este un suport fiabil. Sarcina sa este de a percepe încarcaturile din structurile care sunt plasate deasupra si de a le distribui de-a lungul bazei, astfel încât, cladirea sa fie stabila. Atunci când construiesc case private, companiile de constructii asculta întotdeauna parerea clientului si iau în considerare dorintele acestuia în ceea ce priveste decorarea si caracteristicile arhitecturale. În ceea ce priveste fundatia, aici ar trebui sa ai încredere neconditionata în profesionisti. 

Nu te gândi la economisirea costurilor

Nu este cazul sa te gândesti la reducerea costurilor sau la dictarea cerintelor tale. Decizia este luata de inginerul de proiectare, pe baza datelor de cercetare geologica a terenului din locul constructiei casei. Sarcinile importante ale cercetarii geologice pentru fundatii cu piloti de îndesare, sunt straturile si tipul de sol pentru întreaga adâncime de forare, descoperirea proximitatii fluxului apei subterane (pentru a selecta masurile de impermeabilizare), cât de adânc îngheata solul (pentru a evita asezarea fundatiei în straturi de sol înghetat). Specialistii efectueaza mai întâi o inspectie vizuala, foreaza gropi folosind echipamente si instrumente profesionale. Datele sondajului obtinut sunt introduse în proiectele de lucru. Drept urmare, se determina adâncimea, masurile de protectie si tipul optim de fundatie. Ar trebui luate în considerare modelele de fundatii care sunt cele mai des utilizate în constructii pe diferite tipuri de teren.

Fundatii pe piloti de îndesare

Pilotii de îndesare sunt instalati în pamânt la o anumita adâncime. Fundatiile pe piloti de îndesare pot fi instalate sub peretii casei si a altor structuri extinse în plan. Partea superioara a fundatiei cu piloti de îndesare este un gratar. Aceasta este grinda care leaga capetele de piloti. Tehnologiile moderne fac posibila executarea lucrarilor de constructie si instalare pe scena fundatiei pe tot parcursul anului. La beton se adauga aditivi speciali, care asigura câstig de rezistenta în sezonul rece, în jurul locului cladirii fiind amenajate camine fierbinti speciale, în interiorul carora se mentine temperatura necesara pentru cresterea rezistentei. În timpul iernii, este convenabil sa se efectueze lucrari de fundatie, deoarece apele solului si de suprafata sunt în stare înghetata, iar solul se preteaza bine sapaturilor. Prin urmare, turnarea fundatiei în timpul iernii, îsi permite sa nu pierzi tot sezonul de constructie. Înainte de a continua cu constructia fundatiei cu piloti de îndesare, este necesar sa se efectueze calcule pentru a selecta materialul si a determina numarul de stâlpi si locatiile de instalare a acestora, adâncimea fundatiei si alti parametri.