Piese-az.ro te ajuta sa alegi cureaua de transmisie corecta

Unii dintre voi poate nu ati auzit de cureaua de distributie si nu stiti ce face aceasta, iar cand mecanicul v-a spus ca aveti nevoie de una noua, ati ridicat din umeri si ati inceput sa cautati una. Problema este ca nu toate curelele de distributie se potrivesc la masina ta. Acum vei afla ce face o curea de distributie si vei putea sa o gasesti pe cea care se potriveste masinii tale doar avand la indemana certificatul de inmatriculare al masinii sau cartea de identitate a acesteia.

Curelele de transmisie sunt organe de masini simple, destinate transmiterii puterilor intre doi arbori, prin intermediul fortelor de frecare. Suprafetele de contact pentru trasmiterea puterii sunt flancurile curelelor trapezoidale, respectiv dintii, in cazul curelelor sincrone.

curea de distributieChiar daca o parte mica din marele angrenaj, aceasta curea de distributie este foarte importanta. Cureaua de distributie si piesele care o tin la locul ei si o ajuta sa isi faca treaba, sunt toate la fel de importante si atentia trebuie sa fie foarte mare atunci cand alegeti oricare dintre ele.

Ca sa nu va pierdeti printe multitudinea de variante, va vom da o mana de ajutor. In primul rand va trebui sa alegeti categoria ”curea distributie”, unde veti gasi subcategoriile: curea de distributie sau set, curea de transmisie cu caneluri sau set, curea trapezoidala sau set, fulie pentru curea, mufa pentru ambreiaj subtire si sistem pentru roata libera.

Din prima subcategorie se mai deschid opt subcategorii: amortizor pentru vibratii, brat de tensionare, cureaua de distributie propriu-zisa, intinzator curea, rola de ghidare, rola intinzatoare, set pentru curea de distributie si set de role. La fel si cureaua de transmisie cu caneluri si cureaua trapezoidala au mai multe subcategorii din care cei care isi cauta o piesa din aceste categorii, trebuie sa aleaga.

Odata piesa cautata si gasita, trebuie sa alegeti marca de masina pentru care cautati piesa, apoi anul fabricatiei, modelul masinii, varianta de motorizare si, in ultima faza, producatorul pe care il preferati. La final, veti primi variantele de care aveti nevoie ca sa va hotarati in privinta curelei de distributie pe care trebuie sa o cumparati.

Acum ca totul este mai usor, va puteti alege cu incredere o piesa noua pentru aceasta mica parte a angrenajului care face ca masina sa se miste. Fara ea, cu tot cu motor, masina nu s-ar putea misca si nu ne-ar mai fi de niciun folos.