Piele uscata. Cauze si remedii

Crema corp Delice de PeauPielea hidratata este mereu la moda. In schimb, pielea deshidratata, brazdata de linii fine,   nu atrage deloc privirile. Asa cum pielea fetei poate sa se usuce, tot asa pielea de pe restul corpului poate sa sufere. Insa, ne revine noua, femeilor, sarcina de a avea grija de piele daca ne dorim sa o avem mereu frumoasa.

Cauzele
Pielea corpului se poate usca din mai multe cauze. Fie este vorba de mostenire genetica, ori de tratamente care nu ii priesc, de exemplu, aerul uscat din casa, vremea mohorata, hainele aspre, dusurile fierbinti, sau folosirea unor produse de ingrijire care o usuca.

Mai poate fi vorba de o afectiune deja existenta care, din cauza factorilor nocivi, se accentueaza. Vorbim aici de piele uscata, care la prima vedere nu ridica mari probleme, insa cu timpul liniile fine, ce pareau aproape insesizabile, se pot transforma in linii ingrosate, pielea devine tot mai aspra, isi pierde senzatia de catifelare, luciul este inlocuit de “solzi”. Iar in cazurile grave, pielea are aspectul portelanului fisurat in mai multe parti, adica crapat. Zeci de linii ingrosate ce o strabat. O senzatie neplacuta atat la pipait, cat si la prima vedere. In acest caz, nutritionistii declara: exroza. O afectiune dermatologica care afecteaza in mare masura bratele, picioarele, dar si trunchiul.

Pielea este formata din mai multe staturi. Iar ceea ce vedem noi este un strat superficial de piele, al carui rol este de a preveni pierderea de apa din straturile inferioare. Stratul exterior al pielii, denumit strat cornos, este format din celule moarte dispuse pe un strat lipidic, format de celulele din zonele profunde pielii. Rolul componentei lipidice este tocmai de prevenire a pierderii de apa, dar si de protectie impotriva substantelor iritante si a germenilor.
Cand pielea devine uscata, este semn ca stratul cornos nu functioneaza corect. Ori lipidele din stratul cornos nu mai sunt, sau nu se produc si in consecinta apa se pierde. Si odata cu pierderea apei, pielea incepe sa devina inelastica, apar fisuri, se contracta, de-aici nu mai ramane decat un pas pana la infectarea cu germeni sau iritarea de la substante astrigente.

Produsele destinate ingrijirii pielii uscate
Pielea uscata a corpului necesita ingrijire la fel ca tenul. Astfel incat, cuvantul de ordine devine hidratarea. Se vor folosi lotiune/creme cu acid hialuronic, glicerina sau unt de Shea, care hidrateaza intens pielea.
Un astfel de produs, care inglobeaza numai ingrediente de prima mana, ce hidrateaza intens pielea afectata este crema de corp Delice de Peau HE de la Reference France. Este un remediu pentru pielea foarte uscata a corpului. Secretul acestei cremei, pusa la dispozitie de catre cei de la www.ProfesionalCosmetics.ro, consta in anti-oxidanti, vitamine si uleiuri hranitoare. Iata si lista ingredientelor: ulei de Argan-previne imbatranirea pielii, ulei de Cocos, unt de Shea-hraneste, protejeaza pielea; unt de Cacao-inmoaie pielea, inlaturand senzatia  de pielea uscata; ovaz Phitomilk, hidrateaza, inmoaie pielea; vitamina A, vitamina E (regenereaza pielea, are efect anti-oxidant), vitamina F-are proprietati anti-iritante; vitamina B3 previne imbatranirea pielii, Nalidone, acid lactic (protejeaza si hidrateaza pielea), aloe vera (reface structura pielii). Si pentru a respecta in intregime nevoile pielii, crema dispune de un parfum placut, deloc chimic, din extracte de acizi de citrice, pentru a conferi relaxare pielii.

Alte sfaturi
Pentru a evita uscarea excesiva a pielii, puteti pune un umidificator in camera in care stati, pentru a creste umiditatea in camera. De asemenea, evitati dusurile lungi, fierbinti, acestea deshidrateaza rau pielea corpului. Dupa dus nu o frecati excesiv cu prosopul, ci tamponati, in acest caz prosopul sa fie moale. Apoi, se va aplica o crema/lotiune hidratanta.

Si nu uitati! Frumusetea vine din interior. Asa ca, serviti destule lichide pentru ca pielea sa fie hidratata corespunzator.