Pictorii vedetelor, Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai, au lansat scoala de pictura “B&L ART”

Pe 26 mai, cunoscutii artisti plastici, Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai, au gazduit un eveniment dedicat maturitatii carierei lor in domeniu, ce reflecta pasiunea si dragostea neconditionata pentru arta. Cu aceasta ocazie, cei doi pictori au lansat scoala de pictura “B&L ART”, care le poarta numele.

Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai le-au oferit invitatilor un adevarat rasfat pentru simturi, intr-un cerc prietenos si natural,  Terasa Tête-à-Tête din Herastrau, de la care nu au lipsit atmosfera relaxanta de sarbatoare, sfaturile profesioniste si punerea in valoare a creativitatii, dar si demonstratiile live de pictura alaturi de personalitati ale vietii publice si vedete. Au beneficiat de o prima lectie de pictura Anca Rusu, Mihaela Drafta, Florentina Opris, care au dovedit ca sunt foarte incantate de aceasta experienta inedita, pe care cu siguranta o vor repeta.

“Acest proiect inseamna pentru noi o munca nu foarte usoara, dar placuta, si cu satisfactia de a aduce in fata iubitorilor de frumos o alternativa la activitatile de zi cu zi si la educatia traditionala, prin dezvoltarea gandirii creative, a capacitatii de invatare si a abilitatilor sociale. Am descoperit prin intermediul celor care ne calca pragul atelierului din strada Hristo Botev, dar si prin zecile de expozitii pe care le avem la activ, ca educatia artistica este esentiala  pentru  fixarea unor standarde inalte si perseverenta in atingerea telului propus, deoarece include abilitatile naturale ale fiintei umane”, a declarant Liviu Mihai, unul dintre initiatorii “ B&L Art”.

De cealalta parte, Bogdan Mihai Radu afirma ca “este vorba despre un proiect ce isi propune sa puna in valoare, prin intermediul picturii, creativitatea si imaginatia participantilor. Ne adresam copiilor de toate varstele, iubitorilor de arta si tuturor celor care isi doresc sa evadeze pentru cateva ore din cotidian si sa-si transpuna ideile in culori, in fata unui sevalet. Este o onoare pentru noi sa putem dezvolta prin intermediul simbolurilor si gandirii de tip creativ abilitati excelente precum memoria, puterea crescuta de intelegere si asimilare sau comunicarea”.

 

Cui se adreseaza acest curs?

 

Scoala de pictura “B&L  Art”, un nou concept creativ de pedagogie vizuala si dezvoltare armonioasa a personalitatii, vine in intampinarea parintilor care doresc sa completeze educatia artistica a copilului sau a adultilor care vor sa-si exprime hobby-urile sau talentele proprii prin dobandirea limbajului plastic.  B&L Art se adreseaza acelora care inteleg rolul si valoarea artei ca investitie in viitor si doresc sa actioneze  in vederea imbunatatirii relatiilor cu ei insisi si cu cei din jur.

 

De ce ti-ar trebui un asemenea curs?

Daca esti in cautarea unei activitati recreative, care sa te deconecteze de la stresul cotidian, poti urma cursuri de pictura. In cadrul acestora vei invata lucruri interesante despre tehnicile de desen si pictura, precum si despre istoria artei. Vei invata de asemenea sa-ti personalizezi obiectele preferate si sa te bucuri de roadele muncii tale.

“Fiecare ocazie e unica” ar trebui sa fie moto-ul de referinta cand suntem pe cale de a porni in aventura  inspiratiei si a culorilor pentru a da un refresh stilului de viata. De aceea, “B&L Art”, profitand de experienta artistilor plastici Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai, de  peste 10 ani in pictura, grafica si desen, va propune sa nu ratati inscrierea la cel mai interactiv, creativ si pragmatic curs de creatie, desen si pictura.

Atelierele si workshopurile urmaresc sa dezvolte creativitatea, indemnarea, imaginatia, puterea de concentrare, iar pentru cei mici si posibilitatea de a se obisnui cu ceea ce numim generic colectivitate.

Structura cursurilor

Incepand cu iunie 2012 va puteti inscrie la cursurile “ B&L ART” din Bucuresti, optand  pentru  module tematice de pictura si desen sau worksopuri, pachetele oferite fiind in numar de trei:  “Bazele desenului” , “Secretele culorii si pictura”, “Arta digitala”.

Cursurile pentru copii sau adulti urmaresc un program structurat de studiu si tin pe toata durata verii, in functie de optiunile doritorilor. Fiecare sesiune dureaza de la o luna pana la 3 sau 4, cu posibilitate de prelungire, avand lunar 16 sedinte a cate patru ore pe saptamana.

Atelierele se adreseaza persoanelor care doresc sa-si petreaca timpul liber intr-un mod creativ dar si recreativ, iar grupele sunt alcatuite in functie de varsta, tinandu-se cont si de aptitudini.

Worksopurile  sunt sedinte individuale, care se tin in in weekend-uri sau in perioada vacantelor si urmaresc o anumita tema, tehnica.

Programul si tematica cursurilor

Cursul sustinut de pictorii Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai ofera notiunile si tehnicile de baza in domeniul desenului, respectiv picturii si se desfasoara in doua sedinte pe saptamana ( o sedinta de pictura si o sedinta de desen), a cate doua ore fiecare, dupa urmatorul program:

Luni de la 14.00-16.00 si sambata sau duminica intre 13.00-15.00 ( cursurile de pictura)

Luni de la 9.00-11.00, si sambata sau duminica intre 11.00 -13.00 (cursurile de desen)

In cursul saptamanii cursurile se desfasoara la atelierul din str. Hristo Botev (P-ta Rosetti), iar in week-end la Terasa Tête-à-Tête din Parcul Herastrau (langa Gradina Japoneza).
Materialele cu care se lucreaza in cadrul atelierelor pot fi aduse de acasa, ceea ce inseamna ca abonamentul va fi de 150 euro/luna sau  incluse in pretul acestuia, 200 de euro/luna.

Lucrarile reprezentative ale elevilor vor avea parte la finalul cursurilor de o expozitie si fiecare participant la curs va primi o diploma de recunoastere a implicarii.

 Pentru mai multe detalii, inscrieri, sau pentru a cunoaste echipa dedicata “B&L Art”,  puteti accesa www.invatasapictezi.ro!

###

Despre Bogdan Mihai Radu si Liviu Mihai

Cu o experienta bogata si zeci de expozitii si vernisaje in portofoliu, Bogdan Mihai Radu (http://bogdanmihairadu.com/) si Liviu Mihai( http://livakeconceptart.blogspot.com/), sunt doi artisti plastici ai tinerei generatii, care se adreseaza amatorilor si iubitorilor de arta. Munca lor este apreciata si laudata de criticii in domeniu, iar printre pasiunile lor se numara portretul uman, peisajele naturale si pastelurile. Lucrarile lui Bogdan se afla in colectii private din tara si din strainatate (Gemania, Olanda, SUA, Franta Polonia, etc.), precum si in colectiile personale ale lui Silviu Purcarete, Constantin Chiriac, Oana Pellea, Barbara Stamm, Bebe Cotimanis sau Laurent Tourette.