Piata imobiliara creste prin vanzarile masive de apartamente

2014 se dovedeste un an bun pentru piata imobiliara, acesta inregistrand o crestere importanta la vanzarile de apartamente. In general, dezvoltatorii imobiliari care au mizat pe constructia apartamentelor au avut de castigat in acest an, numarul unitatilor locative vandute in primele opt luni ale anului fiind mai mare decat in anii anteriori, conform portalului romanesc Imobiliare.ro din aceasta zona.

Apartamentele, investitie sigura

Inca de la sfarsitul anului trecut s-a constat un reviriment al pietei imobiliare, in special apartamentele de doua sau trei camere dovedindu-se atractive pentru cumparatori.

Reducerea pretului pe metru patrat construit cu pana la 45% a dus la un numar mare de tranzactii imobiliare, apartamentele fiind considerate la aceasta ora o investitie profitabila prin prisma pretului redus a locuintelor noi.

Cresc vanzarile apartamentelor de lux

Inclusiv sectorul apartamentelor de lux pare sa renasca, dupa ce vreme de trei ani zeci de dezvoltatori imobiliari au fost nevoiti sa declanseze procedura de insolventa pentru a-si salva afacerea de la faliment.

Sub mana administratorilor judiciari, ritmul de vanzare al unor apartamente din diverse complexuri rezidentiale de lux a crescut spectaculos. In amsablul residential Ibiza Sol din Pipera, de exemplu, la inceputul acestui an se contabilizasera 4,9 milioane de euro din vanzarea a peste 45 de apartamente, mult mai multe fata de cele 18 vandute in perioada de varf a pietei imobiliare.

Explicatia consta in pretul redus de la 200.000 de euro pana la 109.000 euro inregistrata in perioada in care societatea a fost condusa de administratorul judiciar. 

Presiune pe zonele limitrofe

Deja in marile orase ale tarii, expansiunea noilor zone rezidentiale a mutat presiunea pe zonele limitrofe, mult mai putine  proiecte imobiliare fiiind dezvoltate in zone centrale ale oraselor. In Bucuresti, de exemplu, zeci de blocuri de apartamente se afla in constructie in partea de sud si de est a Capitalei, depasind chiar limitele teritoriale ale orasului si intrand pe teritoriul localitatiolor Popesti-Leordeni, Dobroesti, Voluntari sau Cernica.

Majoritatea sunT blocuri de apartamente nou construite, dar si din anii ‘80 in special sau ’90, cu doua sau trei camere, preturile acestora