PETRU LIFICIU PRIMESTE PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2011.

Consiliul academic al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a decis sa ofere, pentru anul 2011, prestigiosul titlul PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI ( ROMANIAN BOOK PRIZE AWARD ) lucrarii PATRIMONIUL NATURAL AL ROMANIEI realizata de dl. Petru Lificiu . Lucrarea s-a impus pentru acest prestigios titlu deoarece este prima lucrare ce realizeaza un inventar complet si exhaustiv al bogatiei patrimoniului national romanesc .

Lucrarea bine organizata si inchegata, ofera specialistilor si nespecialistilor un instrument de lucru plin de informatii si detalii necesare in alcatuirea unei strategii nationale de protejare a mediului.

Informatiile extrem de utile si certificate stiintific cuprind :ariile naturale protejate , parcurile naturale , rezervatiile biosferei , zonele umede de importanta nationala, siturile patrimoniului natural universal , rezervatiile naturale geologice si paleontologice , rezervatii speologice si ariile protejate si turismul.

In plus traducerea lucrarii in limba engleza ofera publicului international acces direct la informatii de calitate cu privire la extinderea si importanta patrimoniului natural al Romaniei .  Aparitia in limba engleza a lucrarii  PATRIMONIUL NATURAL AL ROMANIEI de Petru Lificiu este astfel o premiera  pe plan national, realizand o misiune de o importanta  deosebita: popularizarea potentialului extraordinar al Romaniei in intreaga lume si sprijinirea inscrierii Romaniei ca destinatie turistica de exceptionala valoare pe harta Europei.

Un alt argument in favoarea acordarii celebrului premiu este tiparirea lucrarii in conditii grafice exceptionale acompaniata de cateva zeci de fotografii de o calitate ireprosabila care se constituie in ambasadori ai frumusetilor tarii noastre inaintea celor ce deschid lucrarea.

In data de 14 aprilie 2011 intr-o ceremonie publica,  in numele conducerii Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica prof.dr.Anton Caragea va inmana, acompaniat de trei ambasadori acreditati la Bucuresti , prestigiosul PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI ( ROMANIAN BOOK PRIZE AWARD ) domnului Petru Lificiu,  autorul  lucrarii PATRIMONIUL NATURAL AL ROMANIEI.

Autorul, Petru Lificiu , fost ministru al mediului si actualmente Vice-Presedinte al Agentiei Nationale de Reglementarea in Domeniul Energiei ( ANRE ) este o cunoscuta personalitate politica si culturala si mai ales un cunoscut ecologist si partizan al protectiei mediului din Romania.

Cu aceasta ocazie adresam felicitari Forumului Ecologistilor din Romania, sub egida caruia a avut loc publicarea acestui valoros volum, pentru contributia importanta la constientizarea interna si internationala a valorilor de patrimoniu natural care se gasesc in Romania. Informatiile din lucrarea PATRIMONIUL NATURAL AL ROMANIEI  ofera posibilitatea constituirii unei strategii nationale de protectie a mediului si de exploatare turistica a acestor valoroase elemente de patrimoniu  constituind o realizare editoriala de exceptie care isi gaseste aprecierea cuvenita .