PETRU LIFICIU DESCHIDE ASTAZI TARGUL INTERNATIONAL AL DUNARII SI DELTEI

In data de 23 iunie 2011 la orele 15 :00 are loc inaugurarea Conferintei  Internationale Dunarea si Delta desfasurata sub Inaltul Patronaj al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica . Evenimentul are loc in cadrul Expozitiei Internationale Dunarea si Delta ce se desfasoara intre  23 si 26 iunie 2011 in cadrul Complexului Expozitional Rompexpo din Bucuresti.

Este prima editie a unei manifestari de acest gen si dupa cum declara organizatorii :  isi propune sa devina suportul real in dezvoltarea unei platforme pentru incurajarea si inlesnirea parteneriatelor, atat intre autoritatile locale si regionale, cat si intre autoritati, mediu privat si organisme ne-guvernamentale, prin generarea de proiecte pentru cresterea nivelului economic al macro-regiunii Dunarea.

Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica va asigura Inaltul sau Patronaj pentru CONFERINTA INTERNATIONALA : DUNAREA SI DELTA DUNARII : PERSPECTIVE SI PROVOCARI ce va avea loc in data de 23 iunie orele 15 :00 in pavilionul C1.

In cadrul acestei conferinte vor lua cuvantul personalitati importante ale vietii publice romanesti si internationale printre care enumeram : prof.dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, dr. Petru Lificiu , Vice-Presedintele ANRE si presedinte al Forumului Ecologist, Dl. Mihai Puflene- Presedintele Complexului Pelicanul reprezentand investitorii romani din Delta .

Intre oaspetii internationali se evidentiaza Excelenta Sa Yacoub Yousef al Hosani – Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite in Romania si Salem Al Jaber-Ambasadorul Statului Qatar in Romania.

La aceasta importanta manifestare in beneficiul Deltei sunt invitati sa participe si expozanti : autoritatile, institutiile publice locale si regionale implicate in implementarea, coordonarea si aplicabilitatea programelor de cooperare regionala in toate domeniile prioritare indentificate in Strategia Dunarii: transport, energie, turism, protectia mediului, dezvoltare rurala, tehnologii informationale si de comunicatii, cultura, educatie si cercetare, dar si reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai mediului neguvernamental ne-a declarat D-na Diana Popa managerul de proiect al Expozitiei .