Peste 90 de institutii educationale internationale vin sa se intalneasca cu tinerii romani la RIUF si RIMME 2010

Bucuresti, 24.02.2010
RIUF (ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR) si RIMME (ROMANIAN INTERNATIONAL MASTER & MBA EXHIBITION) ofera tinerilor romani ocazia de a se informa cu privire la studiile in strainatate si de a dialoga cu reprezentantii universitatilor internationale prezente la cele doua evenimente. Cea de-a sasea editie a RIUF va avea loc in Bucuresti pe 13 si 14 Martie la Sala Palatului, in Timisoara pe 16 Martie la Hotel Timisoara, in Iasi pe 18 Martie la Hotel Unirea. Cea de-a doua editie a RIMME va avea loc pe 11 martie in Bucuresti la Hotel Intercontinental.
Evenimentele organizate de Grupul EDUCATIVA ofera tinerilor romani acces la o varietate larga de programe de studii internationale, materiale si servicii de consiliere educationala, burse private si guvernamentale, prezentari si seminarii interactive, cursuri de limbi straine si multe alte oportunitati oferite de partenerii evenimentului.
RIUF este dedicat elevilor de liceu si studentilor interesati de accesul sau transferul la programe de studii universitare, iar RIMME ofera tinerilor profesionisti si studentilor in ani terminali oportunitatea de a analiza si compara programe de master, MBA si doctorat.
Printre cele mai renumite institutii educationale ce vor fi prezente la RIUF si RIMME in 2010 se numara: Stanford University, Yale University si Pepperdine University din SUA; London Metropolitan University, University of Essex si University of Kent din Marea Britanie; INSEAD, Reims Management School si Universite d’Orleans din Franta; Maastricht School of Management, Tilburg University si University of Groningen din Olanda; Diplomatische Akademie Wien si Webster University din Austria; Consortiul Baden – Wurttemberg si Jacobs University Bremen din Germania; Ecole Hoteliere de Lausanne si „Cesar Ritz“ Colleges Switzerland din Elvetia; Politecnico di Milano si Istituto Europeo di Design din Italia. Paleta de universitati este, insa, mult mai larga, anul acesta anuntandu-si prezenta 13 institutii din Franta, 12 din Marea Britanie, 10 din Olanda, 6 din Austria, 5 din Germania, 4 din Danemarca si multe altele.
Tinerii romani pot sa-si aleaga dintr-o gama larga de specializari, printre care: Administrarea Afacerilor, Afaceri Internationale, Comert Electronic, Comunicare Globala, Contabilitate Judiciara si de Investigatii, Design, E-Business, Economie Politica, Estetica si Terapii de Infrumusetare, Securitatea Retelelor, Finante si Investitii, Informatica, Inginerie, Inovatie si Antreprenoriat, Management Turistic si Hotelier, Managementul Organizatiilor Culturale, Mass-Media si Comunicare, Psihologie Organizationala, Stiinte Naturale – Biomedicina, Stiinte Sociale, Strategii si Politici Publice, Studii Americane, Studii Islamice si Orientale, Studii Multimedia, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.
„In fiecare an oferim vizitatorilor sansa de a afla cum se aplica la un program international, cum se pregateste un dosar de admitere, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si evident posibilitatea de a compara oportunitatile academice si de cariera oferite de universitatile din Romania cu cele oferite de universitatile internationale. RIUF si RIMME reprezinta ocazia unica de a dialoga pe tema studiilor internationale cu sute de persoane abilitate sa ofere informatii corecte si relevante, consiliere personalizata, exemple personale/povesti de succes, analize de bune practici si, cel mai important, inspiratie si entuziasm” a declarat presedintele Grupului EDUCATIVA, domnul Alexandru Ghita.
Pentru 2010, organizatorii celor doua evenimente estimeaza prezenta a peste 15.000 de vizitatori (elevi, studenti, tineri profesionisti) la RIMME si la cele 3 editii ale RIUF (Bucuresti, Timisoara si Iasi).
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-urile celor doua evenimente – www.riuf.ro si www.rimme.educativa.ro. Tot acolo, institutiile interesate pot afla toate conditiile necesare participarii la RIUF si RIMME 2010, vizitatorii gasesc mai multe informatii despre participanti si despre toate oportunitatile oferite de cele doua evenimente, iar jurnalistii au acces la resurse documentare despre evenimente.
Partenerii media ai RIUF si RIMME sunt: Cariere, 9AM, Wall-Street, CorporateNews, eJobs, Metropotam, Studentie.ro, Videomax.ro, Comunicatedepresa.ro, Ecomunicate.ro, IQAds, Ambition, Elevate, Iasiforum.com, Timisoreni.ro. Partenerii educationali ai evenimentului sunt CampusFrance, British Council, DAAD, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.

Alecsandra Apostolescu
PR & Marketing Coordinator
EDUCATIVA Group
E-mail: alecsandra.apostolescu@educativa.ro
Web: www.educativa.ro
Tel: 0755.075.841