Peste 150 de participanți la Cupa de Dresaj Steaua Bucuresti!

Bucureşti, 11 Aprilie 2011 – Peste 150 de spectatori au participat la evenimentul extraordinar organizat de catre Clubul de Echitație Steaua București. Prima Doamna a României, Maria Băsescu, și-a petrecut duminica urmărind concursul național de dresaj de la Clubul Sportiv Steaua, unde a și dat premiile copiilor câștigatori.
În perioada 09-10 Aprilie s-a desfășurat concursul de dresaj într-o atmosferă de excepție. Cu participarea extraordinară a Primei Doamne a României, Maria Băsescu, și cu o prezentare susținută de o mare pasionată a echitației, Doamna Mihaela Tatu, concursul s-a dovedit o atracție pentru sportivi și iubitori ai echitației deopotrivă.
“Calaria nu este un sport atât de periculos dacă respecÈ›i instrucÈ›iunile profesorului. Calul e un animal sperios, asta trebuie să È™tii. Poti să È™i cazi. Da, am căzut de câteva ori, nu a fost plăcut, dar te ridici È™i încaleci din nou”, a declarat Maria Basescu la Realitatea Tv.
Maria Basescu a mărturisit că a călărit și sâmbătă, cu calul ei, pe care îl cheamă Răsfăț.
“Am facut sambata o plimbare în pădure. Călaria este un sport care poate fi practicat la orice vârsta, de 9 ani îl practic. Am adus-o pe fetiÈ›a cea mică È™i am incercatÈ™si eu”, a mai spus soÈ›ia preÈ™edintelui.
Sportivii au evoluat printre soare și picături de ploaie iar demonstrațiile cu arcul și de îndemânare în conducerea calului au colorat atmosfera. Emoțiile au fost mari și premiile au fost acordate în aplauzele publicului.
“Ne dorim ca acest sport să își recapete poziția pe care a avut-o și mulțumim particpanților în număr mare care ni s-au alăturat și care ne-au arătat ce legătura legendara dintre om și cal rămâne adânc înrădăcinată în sufletele noastre.”, declara Sorin Alexandrescu, reprezentantul Clubului de Echitație, Steaua București.

Cu un palmares record in Romania, in 65 de ani de experienta clubul de echitatie Steaua a adus o medalie de bronz la JO de la Moscova (1980), 5 titluri de campioana europeana, 42 de titluri de campioana balcanica, 378 titluri de campioana nationala si 25 cupe ale Romaniei.

Pentru detalii suplimentare
Sorin Alexandrescu
Tel: +4 0722 410 992
E-mail: alexandrescusorin@yahoo.com