Peste 100 de studenti in domeniile economie si afaceri internationale vor beneficia de sesiuni de practica in cadrul Ensight Management Consulting

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, Academia de Studii Economice din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Institutul European din Romania, S.C. SOCEP S.A., Banca Comerciala Romana, Ensight Management Consulting si Eurogroup SAS (Franta) implementeaza proiectul „Facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru studentii din domeniul economie-afaceri internationale”. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 36 de luni si presupune o investitie de peste 2,63 milioane de EUR, din care 2,58 milioane de EUR  finantare nerambursabila.

Scopul principal al proiectului este de a pune bazele unui sistem eficient de corelare a calificarilor si competentelor studentilor din domeniile economie si afaceri internationale cu cerintele specifice de pe piata muncii. Pe parcursul perioadei de implementare, peste 100 de studenti si masteranzi la o facultate din domeniul economie si afaceri internationale in cadrul universitatilor partnere vor beneficia de sesiuni de practica in cadrul companiei Ensight Management Consulting.

Prin intermediul acestor stagii de practica, studentii vor invata sa actioneze in lumea globala a afacerilor si a consultantei in management, dezvoltandu-si aptitudinile si competentele intr-un mediu dinamic si competitiv, sporindu-se astfel sansele de angajare in momentul absolvirii. Studentii incadrati in acest program vor avea un coordonator de practica din universitatea in care sunt inmatriculati si un tutore de practica din companie.

„Obiectivul principal al acestor sesiuni de practica este de a-i ajuta pe tineri sa inteleaga cat mai bine care sunt asteptarile si cerintele mediului de afaceri si cum pot ei sa utilizeze experienta academica. De foarte multe ori exista discrepante majore intre cunostintele si aptitudinile acumulate de catre absolventii universitatilor si cerintele solicitate de catre companii. Programul ofera posibilitatea de a face practica intr-una din cele mai importante companii de consultanta in management din Romania, iar studentii isi vor putea dezvolta competente si abilitati profesionale noi. Acest tip de experienta le va oferi posibilitatea de a fi recrutati de angajatori mult mai usor in momentul absolvirii. Avantajul major este ca pe langa experienta din Romania, cei mai buni vor castiga o vizita de lucru la grupul de consultanta Eurogroup SAS, in Franta. Astfel, in cadrul acestui program vor putea acumula atat experienta locala, cat si internationala. Daca as fi student cu siguranta nu as vrea sa ratez un program de acest gen”, a declarat Ion Ghimbovschi, Manager la Ensight Management Consulting si Tutore de Practica in cadrul acestui proiect.

Comunicarea intre student, coordonatorul de practica si tutorele Ensight se va face prin intermediul unei platforme online, astfel facilitandu-se o comunicare mai buna si un feedback mai rapid. La sfarsitul stagiilor de practica, cei mai buni studenti vor fi recompensati cu premii in vizite de lucru la partenerul transnational: Eurogroup SAS, Franta.

 

Despre Ensight Management Consulting

Ensight Management Consulting este in momentul de fata unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca de consultanta in management, raportat la cifra de afaceri si numarul de consultanti.

De la infiintarea sa in anul 2000, Ensight a evoluat continuu, dezvoltand un portofoliu complex de servicii de consultanta pentru urmatoarele arii de activitate: strategie, operatiuni, financiar, resurse umane si tehnologie, oferind astfel solutii integrate de consultanta si raspunzand nevoilor din ce in ce mai complexe ale companiilor.

Din anul 2010, Ensight Management Consulting este membru afiliat al uneia dintre cele mai puternice retele de consultanta in management din Europa: Eurogroup Consulting, care are in prezent o echipa de 1200 de consultanti si opereaza in 18 tari.

Pentru mai multe informatii:

 

Simona Wist                                                               

Ensight Management Consulting                                      

PR & Communication Responsible                                                           

Tel: +40 748 039071                                                                 

Fax: +40 31 4055467                                                                

E-mail: simona.wist@ensight.ro

Website: www.ensight.ro