Pentru instalatia de apa specialistii iti recomanda sa folosesti tevi ppr

Specialistii din domeniul instalatiilor termice recomanda realizarea acestora cu tevi ppr

Toti specialistii din acest domeniu afirma ca nu exista instalatie termica de calitate daca nu este realizata din tevi ppr. Chiar daca discutam despre o instalatie termina sau una ce furnieaza apa potabila, oricare dintre acestea nu ar fi de calitate superioara daca nu ar fi realizate utilizand tevi ppr.

Chiar daca ai o pompa de ultima generatie sau o centrala termica super buna, niciuna nu si-ar putea face treaba in parametrii eficienti daca nu investesti si in elementele aditionale de calitate care vor face ca intregul sistem sa functioneze eficient si pe care sa te poti baza o perioada cat mai lunga de timp.

tevi ppr

Cele mai importante 5 motive care recomanda utilizarea de tevi ppr pentru aceste proiecte

Cum este logic si normal, specialistii afirma ca teava ppr este cea mai eficient solutie bazandu-se pentru anumite considerente. Cele mai importante sunt urmatoarele:

  1. Polipropilena este materia prima din care se realizeaza aceste materiale si datorita acestui aspect, acestea beneficiaza de o durata lunga de viata, deoarece nu se vor perfora din cauza curentilor circulatorii;
  2. Datorita faptului ca sunt realizate din polipropilena, aceste materiale au o flexibilitate ridicata fiind. Acestea sunt protejate de turbulente sau depuneri de straturi si mai ales, un lucru foarte important, nu vor exista aproape deloc pierderi de presiune;
  3. Greutatea reduse este un alt avantaj important. Datorita greutatii reduse, tevile ppr sunt foarte usor de manevrat si transportat.
  4. Lipsa de toxicitate este un aspect care cantareste foarte mult in utilizarea acestor material. Asadar, tevile ppr nu sunt toxice, deoarece pentru ca lichidele care sunt transportate prin instalatii realizate cu aceste materiale nu intra in contact direct cu metalele datorita acelei protectii izolatoare din polipropilena;
  5. Tevile ppr sunt foarte silentioase si au o capacitate foarte buna de izolare termica, cat si fonica. In plus, acestea nu fac condens niciodata asa cum se intampla in cazul celor realizate din metale.

Asadar, acestea sunt principalele motive pentru care specialistii aleg sa utilizeze aceste materiale pentru realizarea proiectelor mentionate anterior.

De ce este necesar ca o instalatie termica sa fie realizata cu tevi ppr de calitate superioara?

Se intampla foarte des ca multe persoane sa investeasca foarte multi bani in elementele principale ale unei instalatii si nu mai acorda suficienta atentie elementelor care vor tine sistemul in functiune, precum aceasta tevile ppr.

Acest material inlocuiesc foarte bine vechile tevi galvanice care erau folosite pentru realizarea instalatiei de apa potabila, inclusiv cea care avea un continut mare de calciu.

Acum, tevile ppr sunt folosite atat pentru instalatiile apa de uz casnic si gaspodaresc, dar si pentru transportul lichidelor alimentare, pentru sistemele de irigare ale solariilor, serelor si gradinilor.

Asadar, pentru ca instalatia de apa sa functioneze intr-un mod eficient utilizati materiale de calitate!