Pell Amar – simpozion – “Namolul si apa – surse naturale de sanatate”

Prima editie a simpozionului cu tema: “Namolul si apa – surse naturale de sanatate”, organizat de Pell Amar Cosmetics s-a desfasurat in perioada 30 martie – 01 aprilie la Hotel Secret Garden din localitatea Danesti, judetul Maramures.

Simpozionul a reunit peste 50 de participanti, medici specialisti, cadre didactice de la universitati de profil din tara si asistenti medicali de specialitate.

In cadrul simpozionului s-au desfasurat comunicari orale, work-shop-uri, prezentari de produse si hands-on-uri.

Printre temele dezbatute, amintim:

„Aplicatii terapeutice ale extractului de namol sapropelic Pell-Amar – 40 de ani de experienta” – Dr. Larisa Calinesti, Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa” Prof. Dr. Florin Bratila”;
„Scurt istoric al folosirii Pell-Amar in balneofizioterapie” – Asistent principal Liliana Bucur, Institutul Naţional de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie;

„Indicatii terapeutice ale apelor minerale utilizate la Baile Danesti” – Dr. Chifor Grigore.

 

Ultimii ani au cunoscut o importanta dezvoltare a medicinii complementare si integrative bazata pe abordarea holistica a pacientului, folosirea de mijloace si remedii naturale, tratament personalizat. «Extractul de namol Pell Amar este un produs obtinut prin prelucrarea namolului din lacul Balta Alba, judetul Buzau, ale carui importante efecte antiinflamatorii, analgezice si trofice au fost dovedite de studii clinice. Lipsit de efecte adverse, obtinut dupa o metoda originala de extractie exclusiv prin mijloace fizice, Pell Amar reprezinta o alternativa naturala la terapiile antiinflamatoare (inhibarea procesului inflamator in proportie de 54% fata de 56% la fenilbutazona), avand si efect antialgic, sedativ si biotrofic – regenerativ. In cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie, devenit din anul 2007 Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa “Prof dr. Florin Bratila”, produsul a fost utilizat in tratamente combinate – acupunctura, fitoterapie, homeopatie – in afectiuni reumatismale, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, polineuropatii, afectiuni dermatologice, afectiuni circulatorii periferice cu rezultate favorabile si tolerabilitate foarte buna.» (Dr. Larisa Ionescu-Calinesti)

 

„Acest proiect a luat nastere din dorinta de a repozitiona brandul Pell Amar acolo unde a fost candva si ne propunem ca evenimenimente de acest tip sa devina pentru Pell Amar Cosmetics o constanta in activitatea de cercetare stiintifica in domeniul balnear romanesc. Inainte de ’89, mii de turisti din tara si de peste hotare petreceau anual sejururi  in statiunile balneare unde se faceau tratamente medicale si cosmetice Pell Amar. Dorim sa reactivam acest interes maxim, dar si sa aducem in atentia publicului larg aceste produse speciale, carora Dr. Ionescu Calinesti le-a dedicat o viata intreaga de studiu si de excelenta profesionala”, afirma Nicu Stoica, Director General Pell Amar Cosmetics.