PD-L cere înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă a universităţilor neacreditate

PD-L cere înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă a universităţilor neacreditate
Membrii PD-L din Comisia Juridică a Senatului cer insistent cercetarea diplomelor universitare fără valabilitate
Botoşani, 6 MAI 2009: Senatorul PD-L Daniel HUMELNICU a făcut publică, încă de la începutul lunii aprilie, intenţia sa de a se implica activ în reglementarea situaţiei diplomelor fără valabilitate emise ilegal de unele universităţi particulare. Senatorul botoşănean a adus în faţa opiniei publice cazul Fundaţiei “Petre Andrei” care a emis foarte multe astfel de diplome lovite de nulitate.
Scandalul diplomelor universitare şi al universităţilor neacreditate, care induc în eroare studenţii făcându-i să piardă bani şi timp preţios pentru cariera lor, a ajuns şi în atenţia Comisiei Juridice, de Disciplină, Imunităţi şi Validări a Senatului României. “Senatorii grupului parlamentar PD-L vor face demersurile necesare pentru înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă care va viza toate aceste forme de învăţământ”, a afirmat senatorul Humelnicu, membru în comisia amintită.
Daniel Humelnicu îşi exprimă totodată sprijinul nemijlocit pentru promovarea în Parlament a proiectelor de legi ale învăţământului, redactate de “Comisia Miclea” la cererea Preşedintelui României, Traian Băsescu. “Voi susţine adoptarea acestor legi foarte importante pentru educaţia din România fiindcă, printre alte prevederi extrem de necesare, există şi prevederi clare care vor contribui la reglementarea statutului universităţilor particulare” a afirmat Dan Humelnicu. De asemenea, senatorul botoşănean a declarat că se va implica activ în iniţierea de dezbateri publice pe marginea acestor proiecte de lege.

Cabinet senatorial Daniel Augustin Humelnicu