PayPal Pricing Report: Cumparaturile din SUA si Asia, mai ieftine in pofida fluctuatiei valutare

•    Gadgeturile cele mai ieftine vin in continuare de pe piata din SUA
•    Produse de lux la preturi accesibile sau alternative ieftine, in magazinele online din strainatate
•    Parfumuri si genti – cadouri disponibile online la preturi rezonabile
•    Jucarii “must have” pentru copii– cu pana la 50% mai ieftine in magazinele online din afara
•    Statele Unite si Asia, in continuare pietele cele mai ieftine pentru achizitii online

PayPal – sistem de plati care permite realizarea de achizitii online in intreaga lume – a realizat o analiza a preturilor pentru a vedea unde se gasesc cele mai accesibile produse aflate pe listele de cadouri de sarbatori ale consumatorilor anul acesta. In cadrul studiului au fost analizate pietele cele mai populare pentru achizitii online in randul romanilor, cum ar fi Germania, Marea Britanie, Statele Unite si pietele asiatice.

La intrebarea “De unde poate face Mos Craciun cele mai avantajoase achizitii?”, studiul PayPal arata ca preturile cele mai bune se gasesc, in continuare, in Asia si Statele Unite.

Gadgeturile cele mai ieftine, in continuare pe piata din SUA

Atunci cand e vorba de achizitionarea de gadgeturi sau noi tehnologii, cei interesati pot gasi preturi avantajoase pentru astfel de produse in oferta magazinelor online din Asia si Statele Unite.

Astfel, in Statele Unite, preturile pentru iPad 2 (16 GB) incep de la 1.651 RON, in conditiile in care aceasta tableta costa, in Romania, in jur de 2.000 de RON.
Preturi mai atractive decat cele de pe piata autohtona se regasesc in magazinele din strainatate si pentru Samsung Galaxy Tab, aceste tablete fiind vandute, in Romania, la preturi cu circa 20% mai mari decat in Statele Unite.

Diferente notabile de pret se inregistreaza si in cazul iPhone 4s 32 GB, care se vinde in Romania la un pret cu circa 30% mai mare decat in SUA si cu circa 20% mai mare decat in Germania sau Marea Britanie.

Pana de curand, principalul impediment in realizarea tranzactiilor online de valoare mare era reprezentat de incertitudinile privind securitatea acestora. Pentru a rezolva aceasta problema, PayPal a introdus un mecanism prin care ramburseaza integral valoarea tranzactiilor – indiferent de marimea lor – catre cumparatori, daca acestia se confrunta cu probleme in cadrul procesului de achizitionare a unor produse.

“Am depasit majoritatea barierelor care impiedicau progresul achizitiilor online”, spune Przemek Pluta, Regional Manager CEE PayPal. “Folosirea sistemului nostru este optiunea cea mai confortabila deoarece te lasa sa faci cumparaturi cu doar cateva click-uri. Paypal este un sistem sigur pentru ca nu trebuie sa furnizezi datele cardului sau sa te conectezi la contul bancar pentru a face tranzactii. In plus, am facut pasi catre eliminarea suspiciunii de frauda. Astfel, daca ceva merge gresit si nu primesti marfa pe care ai cumparat-o, nu pierzi niciun ban, deoarece oferim protectie integrala cumparatorului.”, adauga el.

Produsele de lux – nu doar pentru cei bogati

Cel mai recent studiu realizat de PayPal a analizat si produse “no name”, alternative mai putin costisitoare, dar de o calitate similara cu branduri aspirationale de lux.

Astfel, in cazul electronicelor, piata online din Asia, prin comercianti precum Dealextreme sau FocalPrice, ofera optiuni avantajoase, cum ar fi tablete care pot fi achizitionate la un pret de circa 224 RON sau camere digitale la preturi cu circa 40% mai mici decat cele de brand.

Cadouri la preturi rezonabile, pentru femei elegante

Electronicele reprezinta o alegere sigura in cazul barbatilor, insa, atunci cand e vorba de cadouri, femeile vor aprecia intotdeauna mai mult un parfum deosebit.

Magazinele online reprezinta alegerea ideala pentru cumpararea de parfumuri, in conditiile in care CK One Shock, Giorgio Armani Aqua di Gio sau Carolina Herrera 212 VIP (50 ml) sunt disponibile la preturi incepand de la 107 RON in Europa Occidentala si de la 121 RON in Statele Unite.

Cand fac achizitii online, femeile nu se uita doar la pret, ci si la gama larga de produse din care pot alege. Mai mult, ele prefera sa cumpere online produse pentru care, offline, pretul pe care ar trebui sa il plateasca este cu mult mai mare. Astfel, atunci cand este cumparata dintr-un magazin online din strainatate, o geanta originala Luis Vuitton nu mai reprezinta un lux, ci o achizitie la un pret rezonabil.

O alta alternativa pentru produsele de brand scumpe sunt liniile de produse proprii, fabricate si comercializate de magazine care vand si produse de lux (asa cum este cazul magazinului www.asos.com). Astfel, achizitiile facute in magazine de tipul celui mentionat ii ajuta pe cumparatori sa economiseasca cel putin 50% la jeansi, 68% la tricouri si 74% la ceasuri de mana.

Cadouri pentru copii

Copiii sunt cei care asteapta cu cea mai mare nerabdare sarbatorile de iarna si cadourile aduse de Mos. Pentru cei mici, o surpriza placuta poate fi reprezentata de o naveta Lego Star Wars Imperial V-Wing sau de un robot Transformers, care costa, in Romania, aproape dublu comparativ cu preturile oferite de magazinele online din Statele Unite.

In cazul navetelor Lego StarWars, cele mai mari preturi se regasesc in magazinele din SUA si Germania, acestea fiind insa mai mici decat pretul din magazinele romanesti.

Statele Unite si Asia – in continuare pietele cele mai ieftine pentru achizitii online

Concluzia celui de-al doilea raport de analiza a preturilor realizat de PayPal confirma faptul ca pietele cele mai atractive din punct de vedere al preturilor sunt Asia si Statele Unite, chiar daca exista si cateva exceptii de la regula.

Diferentele dintre preturile practicate pe piata din Romania si cele de pe pietele analizate in cadrul raportului variaza de la cateva procente la 50%, preturile de achizitie a produselor din magazinele online straine continuand sa fie atractive chiar si dupa ce li se adauga diverse taxe.

In 2010, cea mai mare sursa de bunuri si servicii importate de catre romani prin cumparaturi online a fost reprezentata de Statele Unite (31%), pe pozitiile urmatoare in preferintele de achizitii ale romanilor aflandu-se Marea Britanie (15%) si Germania (14%). In ceea ce priveste pietele din Asia-Pacific, acestea au atras 19% din sumele cheltuite online de romani prin intermediul PayPal anul trecut.

Despre PayPal

PayPal permite persoanelor fizice si juridice care detin adrese de e-mail sa trimita si sa primeasca bani online, in mod securizat si simplu, utilizand un cont bancar, carduri de debit sau credit ori conturi de depuneri. Deoarece PayPal le permite clientilor sai sa cumpere online fara a le dezvalui comerciantilor informatii financiare, confidentialitatea este inclusa in serviciu.

Marimea retelei si adoptarea pe scara larga au transformat PayPal in principala solutie de plati online pentru site-urile de licitatii online, inclusiv pentru eBay. PayPal este tot mai folosit de site-uri de e-commerce pentru vanzarea de bunuri precum electronice si electrocasnice sau continut digital, precum si pentru vanzarea de servicii precum web design si calatorii.
In prezent, platile prin PayPal sunt acceptate de peste 165.000 de website-uri din intreaga Europa. Si afacerile offline, precum cabinetele de avocatura, prestatorii de servicii si medicii, au inceput la randul lor sa primeasca plati online  prin PayPal.

In Europa, PayPal opereaza prin PayPal Europe S.àr.l. et Cie S.C.A., parteneriat cu raspundere limitata cu sediul in Luxemburg si activitate reglementata de Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar (Commission de Surveillance du Secteur Financier – CSSF) din Luxemburg.

PayPal Inc este compania mama a PayPal Europe S.àr.l. et Cie S.C.A. si este detinuta integral de eBay Inc.

PayPal Inc. a fost infiintata in Statele Unite in decembrie 1998 si a fost achizitionata de eBay Inc. in 2002. Reteaua PayPal are 81 de milioane de conturi active, opereaza in 24 de valute si este disponibila in 190 de tari.