PayPal a lansat PayPal Here, solutie mobila de plati pentru micile afaceri

PayPal a lansat PayPal Here, prima solutie de plati mobile din lume care permite afacerilor mici sa accepte aproape orice forma de plata.  Noul serviciu include o aplicatie gratuita si un cititor de card securizat care se ataseaza la telefonul mobil, transformand orice iPhone – si in curand si orice smartphone Android – intr-o solutie pentru plati mobile.

Pentru moment, PayPal Here este folosit de o serie de comercianti din Statele Unite, Canada, Australia si Hong Kong, urmand sa fie disponibil la scara nationala in aceste tari incepand cu luna aprilie si, ulterior, sa fie extins si in alte  tari. Tot din aprilie, PayPal Here va fi disponibil si pentru smartphone-urile Android.

Cu PayPal Here, afacerile mici, prestatorii de servicii si alti comercianti pot sa emita facturi si sa accepte carduri de debit ori credit, cecuri sau plati prin PayPal.  Indiferent de modul de plata ales de consumator, PayPal Here faciliteaza transferul, oferind afacerilor mici oportunitati pentru a-si vinde produsele si serviciile.


 

 

Accesarea optiunii “Local” le ofera utilizatorilor PayPal Here posibilitatea sa afle ce magazine din apropierea lor accepta plati prin intermediul acestui serviciu. Odata ce este pregatit sa cumpere, clientul il notifica pe comerciant printr-o simpla atingere a ecranului telefonului. La randul sau, vanzatorul foloseste PayPal Here pentru a accepta plati prin simpla mentionare a numelui si fotografiei cumparatorului.

Inca de la lansare, unul dintre obiectivele care tin de ADN-ul Paypal este sa ajute micile afaceri sa creasca si sa primeasca plati. Stim ca micile afaceri nu vor sa piarda oportunitati de a vinde fiindca nu au capacitatea sa accepte modul de plata pe care clientul vrea sa il foloseasca. Au nevoie de acces rapid la bani, de un card reader pe care sa se poata baza si de un serviciu transparent si necostisitor care sa proceseze platile.

De aceea, ma bucur pentru lansarea PayPal Here, un produs usor de folosit si care, mai mult decat orice, raspunde nevoilor-cheie ale comerciantilor.

David Marcus,

Vicepresedinte Mobile PayPal

PayPal Here are o structura competitiva in ceea ce priveste comisioanele percepute. Serviciul nu include taxe initiale de utilizare si nici taxe lunare, unicul comision platit de comercianti fiind egal cu 2,7% din valoarea platilor primite prin card sau prin PayPal.

Comerciantii care folosesc PayPal Here au la dispozitie carduri business de debit pentru acces rapid la bani. Atunci cand folosesc cardurile pentru cumparaturi, ei primesc inapoi 1% din pretul anumitor produse, ceea ce face ca, practic, comisionul pe care il platesc PayPal Here sa scada la doar 1.7%.

Odata cu PayPal Here, PayPal a lansat si cea mai recenta versiune a PayPal Mobile pentru iPhone, aplicatie complementara cu PayPal Here, disponibila gratuit in iOS App Store.

Pe langa optiunile unice pe care le ofera, PayPal Here se diferentiaza de alte solutii de plati mobile care exista deja pe piata prin capacitatea de prevenire a fraudelor si asistenta in regim permanent (24/7) pentru clienti.

Despre PayPal

PayPal permite persoanelor fizice si juridice care au adrese de e-mail sa trimita si sa primeasca bani online, in mod sigur si simplu, utilizand un cont bancar, carduri de debit sau credit ori conturi de depuneri. Pentru ca PayPal le permite clientilor sai sa cumpere online fara a oferi comerciantilor informatii financiare, confidentialitatea este inclusa in serviciu.

In prezent, platile prin PayPal sunt acceptate de peste 165.000 de website-uri din intreaga Europa. Si afacerile offline, precum cabinetele de avocatura, prestatorii de servicii si medicii, au inceput la randul lor sa primeasca plati online  prin PayPal.

In Europa, PayPal opereaza prin PayPal Europe S.àr.l. et Cie S.C.A., parteneriat cu raspundere limitata cu sediul in Luxemburg si activitate reglementata de Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar (Commission de Surveillance du Secteur Financier – CSSF) din Luxemburg.

PayPal Inc este compania mama a PayPal Europe S.àr.l. et Cie S.C.A. si este detinuta integral de eBay Inc.

PayPal Inc. a fost infiintata in Statele Unite in decembrie 1998 si a fost achizitionata de eBay Inc. in 2002. Reteaua PayPal are 106 milioane de conturi active, opereaza in 25 de valute si este disponibila in 190 de tari.