Pavele si pavaje

Intrebuintarea pavelelor reprezinta solutia optima in decorari exterioare ({curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din privind calitativ, cat si estetic. pavajele, datorita coloritului si a formelor deosebite, se integreaza usor in arhitectura constructiilor. Fiind realizate dintr-un material omogen si dens, pavajele au o durabilitate foarte buna si o rezistenta foarte mare la traficul intens si greu. Pavelele sunt simplu de debarasat,  inlocuit si reconditionat, datorita faptului ca sunt montate pe un strat de nisip.

Se pot produce pavele ieftine in functie de cotatia pretului la materia prima. In special indicatorul pret pavaj este dat de pretul cimentului.

Mai departe vom vorbii despre pavajul eco

Pavajul Eco este realizat pentru intercalarea frumusetii pavelelor cu prospetimea gazonului . Zonele astfel amenajate au un rol important in protejarea gazonului, fiind posibil in acelesi timp tranzitarea si stationarea autoturismelor pe suprafata pavata. Pavajul eco este folositor si pentru decorarea suprafetelor imediat apropiate pomilor, ele favorizand patrundereainfiltrarea apei catre radacina arborelui. Pavajele eco sunt de multe ori folosite in imprejmuirea copacilor in imediata apropierii atrotoarelordin marile orase. El se mai foloseste si pentru combinarea gazonului cu suprafate pavate in parcuri, gradini private, institutii si alte locatii unde este permis traficul auto. In acest felputem avea o zona verde in care este permis traficul auto fara ca, gazonul sa fie afectat la contactele auto.

Dezavantajul acestui pavaj ar fi ca nu poate fi folosit singur pentru aleeile pietonale deoarece ar creea mari probleme in deplasare in special doamnelor si domnisoarelor care poarta tocuri. Folositi acest tip de pavele doar pentru traficul auto sau in combinatie cu pavelele obijnuite