Patru motive pentru a avea un profil de LinkedIn bine pus la punct

LinkedIn este cea mai mare retea sociala de afaceri din lume, cu peste 675 milioane de membrii la nivel mondial, din care peste 300 de milioane sunt activi. In medie, utilizatorii petrec 17 minute pe zi conectati pe LinkedIn – fie prin intermediul aplicatiei de mobil, fie prin browser. Recrutare, explorarea joburilor disponibile, invatare, socializare, descoperirea de lucruri noi: acestea sunt principalele lucruri pentru care oamenii se conecteaza si se promoveaza pe LinkedIn zi de zi.

Iata cele mai importante 4 motive pentru a avea un profil de LinkedIn bine pus la punct

1. Apareti la cautarile efectuate pe LinkedIn

Zilnic, utilizatorii LinkedIn efectueaza zeci de mii de cautari in reteaua sociala. Ei cauta competente tehnologii, resurse, idei de afaceri. Cu cat este mai bine realizat profilul de LinkedIn, cu cat mai multe informatii care sa cuprinda cuvintele cheie, cu atat cresc sansele sa apareti mai sus la rezultatele cautarilor.

2. Imagine profesionista

Profilele de LinkedIn complete, cu informatii relevante, sunt cel mai bine vazute de alti membri ai retelei LinkedIn. Astfel cresc sansele ca solicitarile de prietenie LinkedIn sa fie acceptate de cei carora le trimiteti.

3. Extinderea sanselor de reusita în afaceri

Este o practica tot mai des intalnita in ultimii ani ca firmele ce se pregatesc sa achizitioneze online anumite produse de la mai multi furnizori potentiali sa verifice acesti furnizori si pe LinkedIn. A devenit o etapa din procesul de alegere a furnizorilor verificarea acestora pe LinkedIn: competente, conexiuni, relatii. Profilul bun ajuta la promovarea pe LinkedIn.

4. Construirea unei imagini de top

Daca incepi sa publici periodic update-uri si articole pe LinkedIn, oamenii care le citesc vor incepe si ei sa-ti verifice profilul tot mai des. Ai nevoie de un profil care sa se ridice la nivelul ridicat al produselor livrate clientilor tai.

Primul pas in refacerea profilului de LinkedIn trebuie sa fie realizarea unui inventar al cuvintelor cheie: care sunt expresiile de cautare pe LinkedIn pentru care vrei sa te gaseasca oamenii? Plecand de la aceste expresii, incepi construirea profilului in Romana si Engleza. Daca ai nevoie, poti apela si la consultanti specializati in promovare LinkedIn. Important este sa ai un profil de LinkedIn bine pus la punct, care sa fie printre primele gasite de catre cei care cauta aici produse sau servicii precum cele livrate de catre tine.