Participă la construcţia Visului Românesc!

Pe 1 decembrie, ora 10:00, în Piaţa Presei Libere, pe soclul care până acum 20 de ani îl susţinea din greu pe tovarăşul Lenin, se va dezveli Visul Românesc.

Grupul de constructori visători este format din Matei Arnăutu, Andrei Ciubotaru, Florin Brătescu ÅŸi Iosif Oprescu. Proiectul artistic Visul Românesc beneficiază de o platformă online – http://www.visulromanesc.ro prin care românii sunt întrebaÅ£i care este visul lor. Pe baza răspunsurilor adunate s-a construit un obiect care să sintetizeze dezbaterea din jurul întrebării – acesta va fi expus din data de 1 decembrie 2010,timp de o săptămână de zile pe soclul din PiaÅ£a Presei Libere. Evenimentul din 1 decembrie face parte din „Proiect 1990” iniÅ£iat de Ioana Ciocan.

Această iniţiativă culturală are o notă pregnant socială prin gradul ridicat de interactivitate şi implicare a oamenilor în dialog. Visul Românesc are ca obiective realizarea unui efect de conştientizare publică a viselor, aşteptărilor şi în fond a dorintelor pe care fiecare român le nutreşte faţă de condiţia sa de român. Nu întâmplător,  implicarea şi invitaţia la dialog se vor concretiza pe data de 1 decembrie prin Construcţia Visul Românesc.

În zona de comentarii de pe site există atât opinii optimiste despre ideea de Vis Românesc cât şi comentarii triste, pesimiste şi disperate.

Acest proiect artistic este promovat cu plăcere de LogoBigger, sub coordonarea lui Ştefan Pleşca, CopyWriter.

Contact:

Ioana Ciocan | 0722 544 132

Iosif Oprescu | 0745 963 945