Parti de caroserie de care ai nevoie la Piese-az.ro

Ce ar fi o masina fara caroserie? Doar un suport metalic pe care s-ar vedea toate piesele si care nu ar oferi mai multa protectie persoanelor care o folosesc decat o caruta. Insa sa nu intelegeti gresit. Daca dotati o caruta cu caroserie nu veti face o masina din ea. Veti avea o caruta cel putin ciudata.

caroserieCaroseria este o componenta principala a automobilului. Ea este montata in partea superioara a acestuia ca suport pentru transportul persoanelor, pentru incarcatura sau pentru utilajele de lucru montate pe automobil. In general caroseria mai are si rolul de a separa incarcatura, utilajele sau persoanele transportate de restul automobilului si de mediul inconjurator, pentru siguranta.

Prin intermediul caroseriei se stabileste si aspectul exterior care este parte design, parte tehnica, pentru a avea atat un aspect frumos, dezirabil si atragator, cat si o forma cat mai potrivita cu scopul pentru care masina a fost creata. De exemplu, daca masina trebuie sa atinga viteze considerabile atunci caroseria va fi gandita intr-o maniera cat mai aerodinamica, pentru a ajuta motorul sa isi faca treaba cu mai multa usurinta, deci cu rezultate mai bune.

Asadar, in functie de scopul pe care trebuie sa il deserveasca fiecare masina, caroseriile au fost impartite in mai multe categorii: berlina, break, limuzina, coupe, berlina decapotabila sau roadster.

In functie de nevoile sale, fiecare persoana isi cauta masina care sa il reprezinte cel mai bine si care va face fata cerintelor sale. Insa atunci cand masina sufera un accident, iar caroseria are de suferit cel mai adesea in aceste cazuri, parti din caroserie trebuie schimnbate. Din pacate, de foarte putine ori caroseria poate fi reparata, indreptata sau modificata in asa fel incat sa poata fi refolosita dupa un accident.

Pentru a ajunge la rezultatul dorit atunci cand trebuie sa va alegeti o parte din caroserie care trebuie schimbata, trebuie sa urmati cativa pasi esentiali.

Pentru inceput, alegeti din stanga categoria “caroserie”, care va va deschide o lista de subcategorii din care veti avea de ales intre: amortizoare de vibratii pe gaz, celula pentru pasager, componente auxiliare sau de legatura, elemente de caroserie, aripa sau bara, faruri sau piese componente, fata vehiculului, geamuri sau oglinzi, iluminari auxiliare sau elemente, lumini, partea din spate a vehiculului sau parti mobile cum ar fi capota, trapa, usi, acoperis escamotabil sau pavilion pliant.

In subcategoria celulei pentru pasager veti avea de ales intre elemente sau piese de montaj, oglinzi, stop de frana aditional si usi sau piese pentru acestea. In cea a elementelor de caroserie, va trebui sa alegeti intre aripa interioara, bara de protectie sau piese, cadru auxiliar sau suport de agregare, capace sau busoane, partea frontala sau grila pentru radiator si spoilere. Faruri si piese componente are ca subcategorii bec cu incandescenta, far sau insertie si piese componente pentru faruri.

Pentru ca fata vehiculului are mai multe componente, va trebui sa alegeti intre: aripa interioara; elemente sau piese de montaj; far de ceata sau alte elemente specifice; faruri sau piese componente; iluminare de pozitie, demarcare sau piese; proiectoare sau piese specifice; si semnalizatoare si elemente specifice, si asa mai departe.

Deschizand categoriile si subcategoriile care va intereseaza, veti gasi tot ce cautati, pana la cea mai mica piesa. Dupa ce ati gasit piesa de care aveti nevoie, trebuie doar sa urmati pasii de identificare a marcii, anului de fabricatie, modelului, variantei de motorizare si a producatorului acesteia, dupa cum va doriti.