Partenerul de viata este persoana potrivita?

Daca v-ati gandit vreodata serios cu privire la jumatatea voastra, atunci, sigur v-a trecut prin minte daca alegerea pe care ati facut-o este cea potrivita pe termen lung. Exista cateva lucruri dupa care ne putem ghida pentru a analiza relatia pe care o avem cu partenerul de viata si cat de benefica este aceasta pentru noi.

Inca de la inceputul relatiei, asigurati-va ca aveti o intelegere comuna a angajamentului, deoarece este putin probabil sa puteti mentine cu succes o relatie de-a lungul vietii cu cineva care nu impartaseste opiniile dvs. despre casatorie sau ideea de a fi impreuna pentru totdeauna.

Sprijinul reciproc. Intr-o relatie, ambii parteneri trebuie sa se sustina si sa ajunga impreuna la o intelegere in ceea ce priveste dezvoltarea fiecaruia, fie din punct de vedere personal, fie profesional.
Analizati activitatile pe care le aveti de cand sunteti intr-o relatie. Va permiteti sa dedicati timp hobby-urilor ca pana acum? Iesirile cu prietenii in oras au fost afectate de noua relatie de iubire?daca raspunsul este “nu” la aceste intrebari, atunci s-ar putea ca alegerea dumneavoastra sa fie perfecta pentru ceea ce va doriti.

Toate relatiile au frustrari, dezamagiri si greutati. Este vorba de modul in care cuplurile se ocupa de aceste esecuri care ilustreaza pefect despre cat de solida este intr-adevar conexiunea lor. In loc sa evite conflictul, cuplurile puternice au increderea si abilitatea de a discuta si a cauta o solutie castigatoare pentru ambele parti implicate.

Atractia dureaza? Dupa o anumita perioada, toate cuplurile trec prin teama de a intra intr-o monotonie, de aceea trebuie ca efortul sa fie de ambele parti cand vine vorba de mentinerea iubirii la aceeasi intensitate ca la inceput. Asigurati ca atractia dintre voi merge mai adanc decat aspectul fizic.

Invingeti impreuna greutatile sau momentele neplacute din viata? Incercati sa va imaginati ca aceasta persoana este langa dumneavoastra intr-o perioada de criza, fie ca este vorba de un loc de munca pierdut, de o problema de sanatate sau de deces si fleul in care v-ar sustine. Poate fi o solutie care v-ar raspunde la multe intrebari si v-ar crea o imagine asupra lucrurilor.

Nimic nu este mai dificil decat sa decoperi dupa mult timp ca ai fost implicat intr-o relatie care nu ti-a adus satisfactia dorita sau ca pur si simplu nu este compatibil cu persoana respectiva. Este mai bine sa ne adresam aceste intrebari inainte de a face un pas important in viata noastra.

Cazurile in care exista o potrivire perfecta inca de la inceput sunt destul de rar intalnite, insa nu se stie niciodata, daca ai trecut de aceste temeri legate de relatia ta, atunci si tu te poti considera unul dintre norocosi.