Parfum interbelic în primul număr al Revistei culturale Momentum din anul 2011

4 februarie 2011, Asociația Culturală Momentum  a lansat primul număr al Revistei culturale Momentum pe anulacesta, având ca tematică perioada interbelică în arte. Revista culturală Momentum a luat ființă în anul 2010, ca o inițiativă a asociației de a populariza arte precum muzica, literatura, cinematografia, arhitectura sau fotografia într-o manieră informală, dar educativă, în rândul tinerilor, elevi, studenți și nu numai. Revista apare lunar, pe site-ul și pe blogul asociației.

Numărul 1 pe 2011, prin articole precum  Bessie Smith, împărăteasa blues-ului, I wish I were a Flapper in a Speakesy, Bunicii înțelepți ai filmelor contemporane sau Mircea Eliade, unul dintre titanii interbelicului, își propune să analizeze o perioadă eclectică și înfloritoare a culturii, din perspective diverse, oscilând între subiectiv și obiectiv. ”Perioada interbelică reprezintă un vârf al umanității, care a marcat definitivarea valorilor secolului XX și care se traduce prin opere de mare însemnătate pentru numeroase generații. Ne-am propus să capturăm esența acestor valori și reprezentări în artă în articolele din acest număr al revistei.”, a declarat Vlad Mateescu, președintele asociației.

Revista culturală Momentum poate fi citită accesând următoarele linkuri:

-          http://www.asociatiamomentum.ro/

-          http://asociatiaculturalamomentum.wordpress.com/

###

Asociația Culturală Momentum s-a născut în anul 2008 din dorința unui grup de studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București de a-și demonstra aptitudinile artistice, în manieră personală, alături de care să atragă tineri asemenea lor, din toate ramurile celor șapte arte și din subcategoriile acestora. Printre obiectivele asociației se numără promovarea tinerelor talente prin: organizarea periodică de concerte, formarea unei orchestre, parteneriate cu instituții culturale și vocaționale de învățământ, redactarea revistei online a asociației.

###

Pentru mai multe detalii puteți folosi următoarele contacte:

Vlad  Mateescu – președinte

vlad.mateescu@asociatiamomentum.ro

Andra  Frățilă – secretar general

secretariatmomentum@yahoo.com

andra.fratila@asociatiamomentum.ro