Parcul Industrial “Nova Ţerova” Reşiţa îşi aşteaptă investitorii

Pa

Autorităţile locale din municipiul Reşiţa şi din judeţul Caraş-Severin au dus la bun sfârşit un proiect care schimbă din punct de vedere investiţional harta zonei Banatului şi nu numai, prin reabilitarea Zonei Industriale Valea Ţerovei – Reşita. Întinsă pe o suprafaţă de 26,2 hectare, aparţinând Consiliului Local al Municipiului Reşiţa, Parcul Industrial NOVA ŢEROVA Reşita este complet sistematizat în mai multe parcele cu drumuri de acces între acestea. Zona este dotată cu toate utilităţile (apă, canalizare, gaz, energie electrică, telefonie, internet, inclusiv reţea de drumuri şi pod pentru acces spre drumurile naţionale DN 58 şi DN 58B).

Parcul Industrial NOVA ŢEROVA Reşiţa a fost construit pe o porţiune a fostei zone industriale a oraşului, completa modernizare a acestei suprafeţe fiind surprinsă şi în procesul de naming. NOVA ŢEROVA, brand dezvoltat de Trend Communication Cluj-Napoca, este numele care speră să-i atragă pe investitori.

Parcul Industrial NOVA ŢEROVA Reşita este rezultatul unui proiect de peste 10 milioane de euro dezvoltat de Primăria Reşiţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi susţinut prin Programul PHARE. Sumele nerambursabile sunt de 5.000.000 euro finanţate de Programul PHARE şi 1.666.660,6 Euro de la Fondul Naţional de Dezvoltare. Contribuţia proprie a Consiliului Local Reşiţa este de 4.049.260,4 Euro (3.393.468,4 Euro cheltuieli eligibile şi 655.800 Euro cheltuieli neeligibile), iar contribuţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin – 230.800 Euro, este inclusă în cheltuielile neeligibile totale, de 886.600 Euro.

Investitorii interesaţi pot lua în concesionare parcele din Parcul Industrial NOVA ŢEROVA începând cu luna noiembrie a acestui an, când vor fi finalizate ultimele lucrări. Prin Hotărârea Consiliului Local Reşiţa s-a stabilit ca preţ de începere a licitaţiilor de concesiune preţul de 1,8 euro/mp. Terenurile vor fi concesionate sau închiriate prin licitaţie publică, conform legislaţiei în vigoare şi a cerinţelor Programului PHARE.

Reşiţa dispune în momentul actual de atuuri importante în atragerea investitorilor. Pe lângă dotările şi facilităţile Parcului Industrial NOVA ŢEROVA (investitorii trebuie doar să se branşeze la utilităţi în momentul concesionării terenurilor), oraşul dispune de un număr mare de persoane calificate în diverse domenii disponibile pentru angajare. Aproape 13.000 de persoane din oraş, specializate în domenii specifice industriei constructoare de maşini, turismului, confecţiilor, construcţiilor, erau la sfârşitul anului 2008 fără un loc de muncă.

Pentru informaţii suplimentare, investitorii pot contacta Primăria Reşiţa:

  • Titiana Cătană, tel. 0745.202.317, e-mail: servinv@gmail.com
  • Marius Bălean, tel. 0255.215.314, e-mail: marius.balean@primariaresita.ro