Palete de machiaj cu diferite nuante

Paletele de machiaj profesionale sunt cele mai potrivite pentru utilizarea de zi cu zi. Spre exemplu, culorile mate, te pot ajuta literalmente sa le aplici pe orice sectiune a ochiului, regland adancimea si pozitia taieturii. Ele nu sunt foarte pigmentate. Aceste palete de machiaj Paese sunt adesea gasite sub forma de nuante naturale, si, cu toate acestea, chiar daca par a fi prea luminoase in aspect, tonul lor va arata mat pe parcursul zilei. In orice paleta de machiaj de inalta calitate, exista mai multe tipuri de farduri mate. De obicei, acesta este un set de baza cu nuante nude, cum ar fi cafea cu lapte, ciocolata, bej neutru. Astfel de instrumente pot fi folosite si pentru corectarea fetei, creand modelarea volumetrica. Desigur, daca in arsenalul tau de frumusete exista perii speciale si bureti, poti lucra cu texturi uscate pe toata fata. Fardurile mate sunt mai potrivite pentru corectia punctelor, decat pentru machiajul complet. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a crea cele mai naturale imagini.

paleta-pentru-contouring

Shimmer Shadows

Paletele de machiaj sunt mai diversificate in schema de culori. Ele vin intr-o varietate de culori: de la verde si roz electric pana la nuanta de sampanie blanda si asfalt umed strict. Spre deosebire de predecesorii lor, fardurile stralucitoare sunt foarte atragatoare. Cel mai adesea acestea sunt folosite pentru ocazii speciale. Pot avea atat o textura uscata, cat si cremoasa.

Shimmer nu sunt doar farduri obisnuite, ci pigmenti, in cazul in care nu exista agent de legare. Poseda o stralucire uimitoare si saturatie. Principalul avantaj al produselor stralucitoare este abundenta de paiete, atat mici, cat si mari. Un machiaj cu astfel de nuante, nu este  niciodata potrivit in timpul zilei, mai ales daca soarele straluceste. Insa, pot fi o solutie excelenta pentru a crea un make-up de ocazia.

Nuante Satinate

Acestea au in compozitia lor stralucire, dar sunt extrem de delicate si aproape imperceptibile. Ele au adesea o textura cremoasa, chiar daca sunt initial realizate cu un pigment uscat. Fardul se aplica pe pleoape, distribuind pe tot perimetrul, cu ajutorul unei perii. Cu ajutorul acestor farduri din paleta de machiaj, poti crea un machiaj de vacanta sau o varianta pentru zi, daca utilizezi nuante mai nude. Densitatea stratului fardului satinat este aproape intotdeauna mare. Textura cremoasa adesea efecte nedorite cum ar fi strangerea pe pleoapa. Trebuie subliniat faptul ca nuantele stralucitoare si satinate sunt mai potrivite pentru evidentierea unei anumite parti a ochilor. Daca totusi doresti sa umbresti toata pleoapa, alege culori neutre, pentru a nu suprima culoarea irisului si a nu-l face plictisitor. Daca ai o pleoapa perfecta, in nici un caz, nu pune accentul pe astfel de nuante, deoarece rolul lor este de a intari perceptia vizuala. De asemenea, nu te implica prea mult in nuantele perlate si stralucitoare, daca trebuie sa fii fotografiat cu un blit. Acest lucru poate reduce calitatea machiajului pe imagini. Inutil sa spun ca pentru doamnele in varsta astfel de farduri sunt contraindicate.  Ele vor atrage in mod necesar atentia asupra ridurilor si vor sublinia anii si pielea delicata a pleoapelor.