Osteoporoza poate fi prevenită. Acţionează acum!

Ziua Internaţională a Osteoporozei va fi marcată în acest an, la Bucureşti, printr-o conferinţă de presă, care va mobiliza toate forţele importante de luptă împotriva acestei afecţiuni. Unii dintre cei mai mari medici ortopezi, reumatologi şi endocrinologi vor dezbate problemele legate de osteoporoză împreună cu reprezentanţii tututor asociaţiilor de sprijin a pacienţilor care manifestă această problemă de sănătate. Medicii vor trage un semnal de alarmă  asupra pericolului pe care îl reprezintă maladia supranumită “hoţul tăcut” şi vor lansa un mesaj prin care să crească gradul de conştientizare asupra importanţei prevenţiei, pentru evitarea instalării osteoporozei.

Evenimentul, derulat sub topica „Osteoporoza poate fi prevenită. Acţionează acum!” va avea loc pe 20 octombrie 2009, în sala de conferinţe a Casei Universitarilor din Bucureşti. Medicii invitaţi vor aborda toate metodele de profilaxie în domeniul osteoporozei şi vor sublinia importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos şi a unui comportament responsabil, pentru a bloca, din start, deteriorarea sistemului osos.

Medicii susţin că în România o mare parte dintre  femei nu a auzit niciodată de osteoporoză, deşi este foarte posibil ca multe dintre ele să fie predispuse sau să prezinte deja unu sau mai mulţi factori de risc. Lipsa informării şi slaba educare a publicului despre osteoporoză fac ca această maladie, care se instalează fără să genereze niciun fel de simptome, să fie neglijată până în momentul în care se manifestă printr-o fractură.

Odată aparută prima fractura, riscul este ca 1 din 5 femei să sufere o nouă fractură în următoarele 12 luni. Statisticile arată că una din cinci persoane în vârstă de peste 50 de ani, care a suferit o fractură de şold, moare în acelaşi an.

De aceea este important de ÅŸtiut că boala poate fi pur ÅŸi simplu prevenită, prin “construirea” unor oase puternice înainte de vârsta de 30 de ani, iar acesta este mesajul conferinÅ£ei „Osteoporoza poate fi prevenită. AcÅ£ionează acum!”

Evenimentul este organizat de Sănătatea Media Group, la iniţiativa companiei Worwag Pharma România