Ordinul Biologilor si legea abuziva nr.460/2003 care il fundamenteaza.

Cum sa storci bani de la biologi si chimisti cu o lege si un SRL.

Semnati petitia de modificare a legii !

Studiile universitare, practica de laborator, cursurile internationale nu mai sunt de ajuns in Romania pentru a practica onest profesia de biolog/chimist/biochimist.

Este nevoie de inscrierea “benevola” in Ordinul biologilor, de plata retroactiva a taxelor de membru, a cursurilor neefectuate si de acceptarea tacita, pur romaneasca a faptului ca initiatorul legii si-a creat un SRL prin care stoarce in mod legal pina la 3% din salariul biologilor din toata tara si alte sume de bani pe cursuri pentru incepatori.

Proiectul de modificare a legii nr.460/2003 a Ordinului Biologilor urmareste:
1. Eliminarea abuzurilor din aceasta lege
2. Restituirea taxelor retroactive platite de membri
3. Eliminarea incompatibilitatilor de functii
4. Eliminarea folosirii abuzive a cotizatiilor si taxelor

Pentru a citi si semna petitia intrati pe link-ul:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p44486053.html

Pentru a citi proiectul de modificare a Legii nr.460/2003 depus la parlament, intrati pe site-ul www.tody.ro la linkul «Demersuri catre guvern».

Multumim pentru sprijin tuturor semnatarilor petitiei.

Biolog Lucretia Onofriciuc
Director General Tody Group

Pentru mai multe detalii, intrebari, sprijin in semnarea petitiei, contactati: Ec. Valeriu Todirascu, manager general Tody Group, mobil: 07.44.77.44.22, web: www.tody.ro

Din comentariile semnatarilor petitiei:

26. Novac Costin: Ordinul OBBCSR este o gluma proasta. Exclusiv afaceri din colectarea de taxe si atit.

36. Corina Mosor: Semnez petitia ca protest impotriva abuzurilor comise de Ministerul Sanatatii. Coruptia din sanatate a ajuns la apogeu. Externalizarea laboratoarelor spitalelor nu este decat o afacere a directorilor de spitale si a anumitor firme corupte, din care practic, spitalul si cetatenii ies in pierdere iar castigurile ajung in buzunarele directorilor si firmelor corupte. Coruptia este mult mai mare in sanatate, dar nimeni nu face nimic, nimeni nu vede, nu aude. Chiar si in cazul de fata, cu ordinul biochimistilor, biologilor si chimistilor care este un mare abuz, cine profita, nu va intrebati?

51. Oana Gutescu-CHIMIST: Este doar o “colecta” pentru Ordinul biochimistilor, biologilor si chimistilor (OBBCSSR). Cum am putea “stoarce ” niste bani ? Se stie plictisitor de bine, ca salariile din SANATATE, sunt mizere; deci ce am mai putea face ?! Sa emigram sau sa murim?!

67. BENYI NATALIA: conditiile de inscriere in ordin sunt absurde si nu ii ajuta pe membri, dimpotriva, ii incurca; taxa de membru este exagerata si nejustificata; nu este clar pentru ce a fost infiintat acest ordin, ca sa-i ajute pe cei din acest domeniu sau doar pentru a plati niste cotizatii, bani cu care nu se stie ce se intampla…

73. Vzdulschi Ira –Svetlana: Aceste abuzuri au fost demult sesizate in sedinta adunarii judetene Maramures. Bine ca in sfirsit s-a gasit cineva care sa incerce sa le puna punct. Va doresc mult succes !

78. Liliana Hostiuc: sunt de acord cu petitia, dr. Lliliana Hostiuc

121. Ochea Alina: sunt de acord cu semnarea petitiei….de mult consider ca ne sunt luati banii in mod abuziv …de la inceputul infiintarii OBBCSSR la Constanta se opreste 3 % din salariu desi au fost nenumarate contestatii! Felicitari pentru initiativa !!!!

123. LUNGU NICULINA: Este bine ca cineva are astfel de initiative, desi era mult mai bine daca cei ce emit normele legislative erau specialisti cunoscatori a situatiei concrete din diverse locuri de munca si daca ar evalua OBIECTIV, FARA A URMARI INTERESUL UNEI ANUMITE PARTI ceea ce este necesar in reglementarea statutului profesional al celor ce muncesc. Din pacate aproape orice CONTEAZA NUMAI PRIN PRISMA” BANILOR CE IES DE AICI! ” Cursuri EMC=platesti TAXA si ai creditele (dar platesti si cazare, masa-daca nu esti din localitate etc..). Mai mult inveti din cursurile la distanta pe internet si cheltuielile sigur sunt mai mici. SUSTIN INITIATIVA !

127. Cruceanu Maria Camelia: »» Sunt de acord cu modificarile propuse si mai mult cred ca ar trebui introdus un articol in care sa se stabileasca pozitia profesiei noastre in cadrul profesiilor recunoscute de Ministerul Sanatatii si salarizarea corespunzatoare(momentan intre noi si asistentii medicali de laborator este o diferenta nesemnificativa, astfel ca se naste intrebarea:”la ce mai sunt necesare studiile superioare de specialitate?”)

Alte comentarii:
In sfarsit cineva ia atitudine; salutam implicarea Tody. Ceea ce traim de 5 ani in cadrul acestui ordin se numeste bataie de joc la adresa membrilor, si umiliti si cu banii luati. Banuiesc ca initiatoarea legii 460/2003 si beneficiara resurselor materiale este una si aceeasi persoana, care, prin prisma faptului ca era deputat, si-a creeat un SRL. Poate este o coincidenta pura faptul ca atat OBCSSR si cat si firma CALILAB au acelasi sediu (JL Calderon, nr 36 Bucuresti). Cat despre cursurile organizate de CALILAB, sub inaltul patronat al OBCSSR, am platit la Cluj un curs-maraton de 3 zile, cu 450 RON si n-am primit un pahar cu apa, in schimb am primit pauze tot la 3 ore…ca sa aflu stupefiat (dupa ani grei de studiu al anatomiei umane) ca arterele transporta numai sange oxigenat. Actuala conducere nu numai ca ne ia banii (lucru comun in Romania zilelor noastre) si nu ne spune ce face cu ei (da cine suntem noi?) dar ne supune unor umilinte foarte greu de indurat, chiar imposibil. Salut petitia, ma rog pentru succesul ei.