Optimism 2010 sau cum sa vezi partea plina a paharului gol

S-a incheiat editia de primavara a Optimism 2010, eveniment desfasurat pe 9 aprilie la Hotel Howard Johnson. Devenit deja o traditie, evenimentul a atras si de aceasta data numerosi participanti dornici sa asculte povestile inedite ale unor oameni care reprezinta surse de inspiratie datorita viziunii lor proaspate si optimiste asupra vietii.

Organizat de Evensys si alimentat de Gusto, pufuletii care se diferentiaza prin mesajul pro-optimism, evenimentul a avut parte de sustinerea Eventive, a Ligii Optimistilor si a Radio Linx, care a asigurat transmisia live pe site-ul dedicat.

Cele trei sesiuni interactive ale conferintei au reunit sub umbrela conceptului de optimism oameni din domenii variate, de la lideri de opinie si consilieri de dezvoltare personala pana la tineri inca in formare, toti animati de aceeasi atitudine pozitiva, pasiune si determinare in ceea ce fac. Conceptele-cheie au fost optimismul, increderea in viitor si in oameni si tendinta de a vedea partile pozitive ale semenilor nostri si ale realitatii in general.

Adrian Soare (cunoscut datorită site-ului www.succesdublu.ro) a dat startul prezentarilor vorbind despre optimismul in doi. Ale sale “Sfaturi de seductie pentru barbati” pe care sa le auda si femeile au convins audienta ca atractia, confortul mutual si mentinerea interesului sunt componente de baza pentru construirea relatiilor. Tot in prima sesiune, Cristian Lupsa a dezvaluit 25 de surse personale de optimism, printre care cafeaua, proiectul si echipa de la Decat o Revista al carei fondator este, iubita, familia, prietenii, faptul de a scrie sau de a te bucura de mici placeri ale vietii. Desi cunoscut ca membru al trupei HiQ, Mihai Sturzu a venit la Optimism 2010 pentru a vorbi despre eforturile, dar si pasiunea cu care a pus in miscare o campanie sociala de dezvoltare personala a tinerilor cu varste intre 16 si 24 de ani.

Urmatoarea sesiune a debutat cu povestea Mihaelei Feodorof despre marea provocare a vietii sale, aceea de a renunta la 16 ani de cariera pentru a o lua de la capat in cu totul alt domeniu. Privind „partea plina a paharului gol”, ea a ales sa devina consilier profesional si sa faca ce-i place mai mult in viata. Au urmat discursurile emotionante ale doua femei puternice care au reusit – in vremuri extrem de dificile pentru print – sa schimbe in bine destinul unor publicatii emblematice pe piata romananeasca. Marta Usurelu a vorbit despre Revista Biz, pe care o conduce cu pasiune ca redactor-sef si pe care a reusit sa o salveze anul trecut de la disparitie, reusind sa celebreze recent 10 ani de existenta.

Cristina Bazavan, redactor-sef la Tabu, a tinut sala intr-o tacere plina de admiratie, reconstituind povestea zilei in care a aflat ca revista se inchide. Audienta a primit o valoroasa lectie despre ambitie si dedicare, afland cum a supravietuit publicatia datorita eforturilor echipei editoriale de a gasi in timp record noi investitori. In aceeasi sesiune, Alexandra Sandu a adus detalii din culisele proiectului sau Daydreamers si fotografierea a 1000 de oameni zambind cu ochii închisi, iar Dan Dumitrescu (Activist) si Sandra Ghitescu (Consilier dezvoltare personala) au incurajat publicul sa participe la un joc, experimentand optimismul in grup.

In ultima sesiune, tanarul dansator de hip-hop si salsa, Mircea Ecxarcu a dezvaluit cum s-a vindecat de paralizie si a reusit sa-si intemeieze propria scoala de dans, facand la final si o demonstratie a priceperii sale. A urmat Bogdan Grigore (Trainer vanzari, comunicare, motivare, persuasiune) a carui interventie a inclus o prezentare a imbucuratorului proiect biblionet.ro, sustinut financiar si de catre Bill Gates, apoi o ilustrare a pitorescului din Romania prin cateva poze din arhiva personala si o sesiune interactiva in care participantii au fost invitati sa exerseze diferite moduri de a zambi. La final, Cristina Badea a prezentat site-ul propriu de auto-promo cristina-cauta-job.eu, iar Alex Gavriliu (Coacher) a aratat importanta modelului personal atunci cand vrei sa-i antrenezi pe ceilalti intr-o actiune.

Pe parcursul zilei, participantii s-au bucurat de interventiile hazlii ale mascotei Gusto si de momentele de iluzionsim ale lui Johannes care a uimit publicul cu spectacolul sau de lasere.

Inregistrarea completa a evenimentului va fi disponibila pe http://optimism2010.evensys.ro/.

Pana la urmatoarea editie din toamna, ne-am luat – se pare – o doza buna de optimism!

EVENSYS
Cu 4 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est. Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 5 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail.

De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking, dedicate industriei de real estate si celei online: REIS (www.reis.ro) si Web-Club (www.web-club.ro).

Sabina Ungureanu
PR Coordinator
sabina.ungureanu@evensys.ro
www.evensys.ro