Operatie prin ombilic realizata de Dr. Giovanni Dapri la Delta Hospital

Conf. Dr. Giovanni Dapri, medic specialist in chirurgia laparoscopica in Bruxelles, a operat in premiera in Romania la Delta Hospital. Chirurgul a efectuat o colecistectomie prin procedeul SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery), care a fost transmisa  in direct in cadrul celui de-al Saselea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica.
Delta Hospital a gazduit interventia chirurgicala efectuata de Dr. Giovanni Dapri, invitat special al acestui congres, iar operatia a fost transmisa prin live streaming pe internet, in format de inalta definitie, catre cei 130 de speakeri din tara si de peste hotare veniti la congres.
Procedura efectuata de chirurgul Giovanni Dapri la Delta Hospital poarta numele de colecistectomie prin metoda SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery), procedura ce presupune indepartarea vezicii biliare printr-o singura incizie. Inlaturarea colecistului este realizata prin efectuarea unei singure taieturi la nivelul ombilicului (buricului).  Prin aceasta  incizie sunt  introduse toate instrumentele, cat si camera video necesare chirurgului pentru operatie.
Chirurgia laparoscopica printr-o singura incizie este o noutate in laparoscopie, iar aceasta tehnica este utilizata de catre chirurgii de la Delta Hospital, supraspecializati in chirurgia laparoscopica.
Utilizarea acestui procedeu aduce o serie de avantaje pentru pacient: recuperare rapida (1-2 zile), cicatrice aproape invizibila, dureri postoperatorii foarte reduse.
Transmiterea unei astfel de operatii, de la Delta Hospital, catre un congres national este realizata cu succes pentru a doua oara, datorita aparaturii ultraperformante si mijloacelor de transmitere video la distanta existente in acest spital.
Prima transmisie live a unor interventii chirurgicale, din Romania, la un congres medical international, a fost efectuata de  Dr. Catalin Copaescu, Seful Departamentului de Chirurgie Generala al Delta Hospital. Acesta a realizat 3 interventii de chirurgie a obezitatii, pe cale laparoscopica, in direct, in cadrul celui de-al 22-lea Congres de Chirurgie a Aparatului Digestiv de la Roma, in luna Mai 2011. Cele 3 interventii chirurgicale au durat in total 6 ore.

Despre Delta Hospital
Delta Hospital este un spital ultramodern, finalizat in 2011 si care are o suprafata totala dedicata serviciilor medicale de circa 10.000 mp. Delta Hospital ofera o gama completa de servicii medicale necesare pacientilor, de la consultatii, analize, investigatii si diagnostic imagistic de ultima ora, pana la tratamente medicale si chirurgicale de top, acoperind toate domeniile patologiei medicale. Profesionalismul medicilor, notorietatea lor si calitatea actului medical, alaturi de confortul premium oferit de Delta Hospital, au facut ca acest spital privat sa fie preferat de peste 10.000 de pacienti, in ultimele 6 luni ale acestui an.

Delta Hospital se afla intr-o cladire pe cinci niveluri, construita special in acest scop. Spatiul are o structura gandita sa reziste la cutremure de gradul 9, dispune de trei case ale scarilor cu trei ascensoare si, de acces special al ambulantei pe rampe. Cladirea dispune de sisteme de climatizare, detectie si protectie contra incediilor, sisteme de supraveghere, alarma si paza si toate dotarile necesare sigurantei pacientilor. De asemenea, Delta Hospital dispune de retele de telefonie, intranet, televiziune si internet puse la dispozitia medicilor si pacientilor.

Mai multe detalii despre Delta Hospital puteti gasi pe www.deltahospital.ro